Deloitte xMed Innovation Challenge

28 september 2017

Voor het tweede jaar op rij organiseren Deloitte NL, Deloitte US en Mobile Doctors de Start-up Innovation Challenge. Wil jij je innovatie bij bestuurders en innovators in de zorg onder de aandacht brengen? Dan is dit je kans! Je hebt nog tot en met 3 oktober om je aan te melden.

                                                               

Dit jaar ligt de focus van de challenge specifiek op innovaties rondom medicatie. Het thema is:

Going beyond the pill - overcoming the dangers in your medicine cabinet
Applying exponential thinking to behavior change in prescribing, adherence, addiction, abuse and usage.

Heb jij een product, dienst of service die een betekenisvolle bijdrage levert aan het verantwoord gebruik van medicatie? Dan staat de challenge open voor jou. Je kunt hierbij denken aan:

  • Verminderen van eventuele gezondheidsrisico’s;
  • Verhogen van de therapietrouw;
  • Reduceren van medicijnen gebruik.

 

De winnaar gaat naar het Exponential Medicine congres in de VS!

Winnaar van de challenge ontvangt een geheel verzorgde reis naar het aankomende Exponential Medicine congres in San Diego (U.S.). Dit congres vindt plaats van 6 tot 9 november 2017. Je krijgt de mogelijkheid om het congres te bezoeken, jouw innovatie te demonstreren en het te presenteren aan een Nederlandse delegatie.

  • Hier vind je meer informatie over de challenge in het algemeen en de aanmeldingscriteria in het bijzonder.
  • De deadline voor aanmelding is 3 oktober.
  • De 5 meest belovende innovaties mogen hun idee op 17 oktober pitchen tijdens een diner aan een jury die bepaalt wie de winnaar is.

De winnaar van vorig jaar - Happitech - is naar de vorige editie van Exponential Medicine geweest. Hoe zij dat ervaren hebben, lees je hier.

 

Over de Start-up Innovation Challenge

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rob Peters (RPeters@deloitte.nl) / 088 288 2821 of Bart van den Bogaard (BvandenBogaard@deloitte.nl) / 088 288 5811.

De Start-up Innovation Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door Digital Health Compliance en Assuring Medical Apps. Beide initiatieven zijn gericht op het stimuleren van digitale innovaties in de zorg. Het uitgangspunt hierbij is dat veel mogelijk is mits medische gegevens op een verantwoorde wijze worden verwerkt, opslagen, uitgewisseld en verwijderd. Security en privacy by design vormen hierbij een belangrijke basis.

 

 

Ook interessant