Testalize.me lanceert anonieme soa-test in Duitsland

26 juli 2019

De Nederlandse startup Testalize.me breidt uit naar Duitsland. Het platform biedt een snelle, betaalbare en betrouwbare manier om zelf anoniem te testen op chlamydia en gonorroe. Voor 49 euro kunnen gebruikers in Duitsland de test bestellen en binnen drie dagen online hun testuitslag bekijken.

Bezoek aan huisarts vervelend

“Mensen vinden het vervelend om naar een huisarts of andere instelling te gaan voor een soa-test,” zegt Hubert Mooren, oprichter van Testalize.me. “Het is gênant, niet anoniem en kost bovendien ook gewoon geld.” Toch is de noodzaak hoog: In Nederland deden vorig jaar ruim 150.000 mensen een soa-test bij de GGD, waarvan 16 procent een positieve uitslag kreeg. De huisarts test zo’n 300.000 mensen per jaar. 

Uitslag binnen 48 uur

Op Testalize.me bestel je online een soa-test die de volgende dag al in een discrete verpakking wordt bezorgd. Na het afnemen van lichaamsmateriaal stuur je het terug in de bijgeleverde retourbox. Binnen twee dagen kun je met een persoonlijke code online de uitslag inzien. Een ISO15189-geaccrediteerd laboratorium (Diagnostiek voor U) voert de testen uit, zodat de betrouwbaarheid wordt gegarandeerd. Uitslagen worden geautoriseerd door een microbioloog. 

Succes in Nederland

“Testalize.me is in de afgelopen drie jaar flink gegroeid in Nederland,” vertelt Mooren. “Al onze testen voldoen aan Europese wetgeving, en ons laboratorium en distributiecentrum zijn meegegroeid om ook andere vormen van diagnostiek op afstand mogelijk te maken. Er is geïnvesteerd in nieuwe apparatuur en in nieuwe medewerkers. Het is daarom voor ons het perfecte moment om het Nederlandse succes uit te breiden naar Duitsland, zodat we ook daar de drempel kunnen verlagen om een soa-test te doen.”

Over Testalize.me 

Testalize.me ontstond in 2015 vanuit de gedachte dat iedereen snel, betaalbaar en anoniem toegang moet hebben tot betrouwbare diagnostiek. Sindsdien gaat de Rotterdamse start-up met succes de strijd aan tegen soa’s, een steeds groter wordend probleem onder jongeren. Goedkoper dan bij de huisarts, met een uitslag binnen 48 uur. Van de testalize.me gebruikers test 18 procent positief, Chlamydia wordt het meest gevonden.

Ook interessant