Gezocht: gezinnen bekend met epilepsie voor thuistest met detectiesysteem

16 juni 2017

Er zijn op dit moment in Nederland ongeveer 100.000 epilepsiepatiënten. Hiervan hebben zo’n 4.000 volwassenen en kinderen epileptische aanvallen gedurende de nacht waarvoor een vorm van monitoring gewenst of noodzakelijk is. Er zijn onvoldoende goede detectiemiddelen beschikbaar om nachtelijke epileptische aanvallen te monitoren. Hierdoor ervaren mantelzorgers of verzorgenden nachtelijke stress én worden veel aanvallen gemist.

Het bedrijf Livassured heeft samen met toonaangevende instellingen op het gebied van epilepsiezorg (Kempenhaeghe ACE, SEIN en UMC  Utrecht) een systeem ontwikkeld dat deze aanvallen wél kan monitoren, namelijk ‘de NightWatch’. De NightWatch is een detectieapparaat dat bestaat uit een armband met hartslag- en bewegingssensor en een alarmstation dat de meldingen geeft. De NightWatch waarschuwt mantelzorgers bij een epileptische aanval. Om dit systeem uiteindelijk op de markt te kunnen brengen, moet het uitvoerig worden getest bij gezinnen in thuissituaties. Hiervoor zijn wij op zoek naar gezinnen die de NightWatch willen testen.

 

CrossCare pilot

Als onderdeel van het grensoverschrijdende Interreg Vlaanderen-Nederland project CrossCare zal de Nightwatch in zowel Nederland als België in een thuissituatie getest worden. Het doel van deze thuistest is inzicht krijgen in het gebruik van de NightWatch in een thuissituatie. Wat is de impact van het gebruik van NightWatch op de ouders en op het gezin? Ontstaat er meer rust of juist niet? Functioneert de NightWatch naar behoren? Zijn de instructiemiddelen goed? Dit soort vragen zullen met de thuistest worden beantwoord. Deelnemers ontvangen een gratis NightWatch t.w.v. €2000,- en mogen deze na afloop houden.

 

Note

Wegens een overweldigend aantal reacties op dit nieuwsbericht zijn de aanmeldingen voor de pilot gesloten. Dank voor de grote interesse en betrokkenheid!

Ook interessant