Sustainable Healthcare Challenge 2019: de winnaars!

24 mei 2019

Gisteren was de Challenge & Congress van de Sustainable Healthcare Challenge 2019. De dag stond in het teken van zorginnovatie en jong ondernemerschap. Het KPN-gebouw in Rotterdam gaf de keynote sprekers een mooi podium! In totaal kregen 15 startups de kans om te pitchen voor jury en publiek.   

Grote winnaar: Een alarmerend probleem! 

Elk van de 15 geselecteerde start-ups kreeg gedurende de dag 1 minuut de tijd voor een korte pitch. Hierna werden zij bevraagd door de vakjury met vragen als, 'Wat maakt jouw product uniek?', 'Heb je al nagedacht over een businessmodel?' Alle startups wisten deze kritische vragen met elegantie te beantwoorden. Helaas konden slechts 5 van de jonge ondernemers doorgaan voor de finale. In de finale stonden:  

Alle vijf kregen vervolgens de tijd voor een uitgebreidere pitch van 5 minuten. Met deze pitch konden zij publiek en jury overtuigen om hen geld en in-kind toezeggingen te geven tijdens de live-bidding. In de live-bidding is uiteindelijk in totaal €16.700,- aan prijzengeld vergeven. Daarnaast kregen de vijf finalisten van alle kanten consultancy-uren, beursplekken en diverse netwerkmogelijkheden aangeboden van onder andere Online Department, Health Valley en Holland Startup. 

Connecting worlds 

Tijdens de Challenge & Congress was er niet alleen ruimte voor startups. Ook verschillende professionals uit het werkveld kregen het podium om aanwezigen te inspireren met trends en ontwikkelingen uit de zorg. Ivo van Schaik en Veerle Struben van Spaarne Gasthuis belichtte de noodzaak van het spreken van dezelfde taal in de zorg. Jeroen: 'Vaak genoeg zien we dat medische specialisten en innovators elkaar niet begrijpen, omdat ze elkaars vakjargon niet kennen. Het zou helpen als we elkaars taal gaan leren. Innovaties kunnen dan sneller opschalen binnen de Nederlandse zorg'.  

Ide Swager van Momo Medical begonnen in 2017 vertelden over zijn ervaringen als jonge ondernemer. Ide: 'Find a problem and get to the bottom.'

Al met al was het een inspirerend en energiek congres. Het SHC-bestuur kijkt terug op een fantastische dag. Hun doel is om in de komende jaren nog meer startups in de spotlights te kunnen zetten en zo een stap te zetten richting een duurzame zorg! 

Graag feliciteert ZorgInnovatie alle SHC-deelnemers met hun winnings! 

Ook interessant