Health Impact
Accelerator

Je hebt een fantastische innovatie in handen en weet dat jij bestaande zorg efficiënter kan maken of kan vervangen. Om deze impact daadwerkelijk te kunnen bereiken, zul je goed moeten weten met welke stakeholders je te maken hebt, hoe het zorg(bekostigings)systeem in elkaar zit en waarom partijen bereid zouden zijn om voor jouw innovatie te betalen. De coaches van de Health Impact Accelerator dagen jou tijdens het 10 weken durende programma uit om een gedegen businesscase op te zetten rondom jouw innovatie.  

Waar werk je aan?

Samen met je team ga jij aan de slag om een gefundeerde business case te ontwikkelen rondom jouw innovatie. Onder begeleiding van de ervaren coaches werk je aan een gedegen waardepropositie, breng je de belangrijkste stakeholders in kaart en identificeer je jouw concurrentie. Je gebruikt de kennis van ervaren ondernemers om jouw propositie verder te versterken en de andere teams zullen je doorlopend uitdagen om scherp te blijven nadenken over je aannames en risico’s.

Na de bootcamps en coachingsessies lever je een businessplan op en pitch je dit voor de Health Impact Accelerator jury, bestaande uit ervaren business developers/stakeholders uit de sector. De winnaar van de Health Impact Accelerator zal bekend gemaakt worden tijdens Mobile Healthcare, waar jouw team kan rekenen op een fantastisch exposuremoment!

Voca Zorg HIA

Voca

Winnaar Health Impact Accelerator 2023

Bekijken

Tijdlijn 2024

14 juni
17 juni
2 t/m 4 september
Wekelijks
7 t/m 9 oktober
5 november
6 november

Voorwaarden

Voorwaarden voor deelname

Zorg bij inschrijving dat je tenminste aan de volgende voorwaarden voldoet:

 1. Jouw team bestaat uit tenminste drie gedreven personen en jullie zijn allen beschikbaar op onderstaande data;
 2. De onderneming staat ingeschreven bij de KvK of is hiermee bezig;
 3. Jouw innovatie heeft de potentie de zorg efficiënter te maken of bestaande zorg te vervangen;
 4. Jouw innovatie is reeds getest, al zij het in een kleine setting;
 5. Jouw oplossing draagt bij aan ten minste één van de volgende VWS-missies: 

  In 2040 leven alle Nederlanders tenminste vijf jaar langer in goede gezondheid en zijn de gezondheidsverschillen tussen de laagste en hoogste sociaal-economische groepen met 30% afgenomen. 
  In 2040 is de ziektelast door een ongezonde leefstijl en -omgeving met 30% afgenomen. 
  In 2030 wordt zorg 50% meer (of vaker) in de eigen leefomgeving georganiseerd, in plaats van in zorginstellingen. 
  In 2030 kunnen mensen met een chronische ziekte of levenslange beperking naar wens en vermogen beter meedoen in de samenleving (25%). 
  In 2030 is de kwaliteit van leven van mensen met dementie met 25% toegenomen.

Meld je aan!

Inschrijven voor de Health Impact Accelerator kan vanaf 1 mei 2024. Ben je al geïnteresseerd in eventuele deelname? Laat het vast weten via HIA@zorginnovatie.nl en we houden je op de hoogte!

Twijfel je nog of het programma bij je past? We beginnen altijd met een intake om elkaar eerst beter te leren kennen. Zo stemmen we optimaal af op jouw behoefte. Heb je toch nog een vraag? Neem contact op via HIA@zorginnovatie.nl.

Ik heb een vraag Inschrijven

Winnaars

2023
Voca Zorg
2022
Vakjuryprijs
2021-II
Vakjuryprijs
2021-I
2020
Vakjuryprijs
2019
Rehab Academy