De Nationale Zorginnovatieprijs helpt startups opschalen!

19 december 2019

Heb jij een innovatief zorgproduct ontwikkeld? En wil je je markt vergroten of het product verder verbeteren? Dan is het te overwegen om je in te schrijven voor de vierde editie van de Nationale Zorginnovatieprijs die in maart 2019 wordt uitgereikt door Health~Holland . De winnaar maakt kans op € 15.000, krijgt professionele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van de innovatie en toegang tot een waardevol netwerk.

In 2019 won OZOverbindzorg de vakjuryprijs en sleepte Pinktrainer de publieksprijs in de wacht. OZOverbindzorg verbindt alle partijen die betrokken zijn bij zorg voor patiënten. Patiënten overleggen zelf over hun zorg en krijgen op deze manier de beste zorg. Pinktrainer is een e-health behandel- en researchplatform voor het ondersteunen van curatieve borstkankerzorg en het verlenen van revalidatietherapie d.m.v. het inzetten en monitoren van gepersonaliseerde beweeginterventies en voedingsrichtlijnen.

Cindy Hobert directrice OZOverbindzorg over het winnen van de Nationale Zorginnovatieprijs: “Het gaf ons vooral een soort van keurmerk, doordat we de prijs landelijk wonnen kwam er veel vertrouwen bij organisaties in OZOverbindzorg."

Wat zijn de criteria?

Om voor de Nationale Zorginnovatieprijs in aanmerking te komen zijn de volgende criteria bepalend:

  • haalbaarheid; wordt het product door zorginstantie gebruikt?
  • schaalbaarheid; zal het gebruik van het product door zorgorganisaties toenemen?
  • toekomstbestendigheid; sluit het product aan bij de trends in de zorg, zoals extramuralisatie en digitalisering;
  • het product heeft toegevoegde waarde voor de patiënt;
  • het product heeft toegevoegde waarde voor de zorgverlener.

Waardevol platform

De winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs worden op 14 maart 2019 bekend gemaakt tijdens het Health Valley Event in Pathé Nijmegen.

Stephanie van Oorschot (community manager): ‘De tien finalisten krijgen daar een unieke kans om hun verhaal te vertellen en zichzelf te laten zien aan alle aanwezigen. Tevens ontmoeten de inzenders een waardevol platform, onder andere met andere startups en zorginstellingen. Zij inspireren en helpen elkaar om verder te komen met hun innovaties.’ Na deze presentaties worden er twee prijzen uitgereikt: de publieksprijs ter waarde van € 5.000 en de vakjury die later wordt gekozen uit vertegenwoordigers van de overheid, het bedrijfsleven, de wetenschap en zorgorganisaties, looft € 10.000 uit aan de nummer 1.'

Kans maken

Finalist wordt je niet zomaar. Zij worden gekozen door de negen regionale partners waar (een selectie) van de inzenders hun innovatie eerder mogen pitchen. De tiende finalist wordt gekozen door Vita Valley. Dus als je in de regio niet gekozen bent, heb je altijd nog een kans. Wil je ook kans maken? Schrijf je dan in vóór 1 januari 2020.

Ook interessant