Zorgapp voor hiv-patiënten wint Impact in Healthcare award

12 november 2019

Zorgapp HappiApp heeft de Vintura Impact in Healthcare award in de wacht gesleept. De app werd uit meer dan 30 inzendingen verkozen tot de beste zorginnovatie van het jaar.

De Impact in Healthcare award is een initiatief van adviesbureau Vintura. De meer dan 30 inzendingen werden beoordeeld op vier criteria: innovativiteit, impact, schaalbaarheid en samenwerking.

De HappiApp is een gratis app die patiënten met een hiv-infectie inzicht geeft hun medische gegevens, medicijngebruik en lichamelijke en geestelijke gezondheid. Ook biedt de app de mogelijkheid om afspraken op de poli te beheren – denk aan het noteren van een afspraak en het ontvangen van reminders voor een consult.

Voorkomen bezoek polikliniek

Doel van de app is om de zorg voor hiv-patiënten continu te verbeteren. Zo voorkomt het onnodige polikliniekbezoeken wanneer de patiënt geen klachten heeft, en geeft het hun informatie waarmee ze preventief kunnen werken aan het voorkomen van andere ziektes (bijvoorbeeld depressie).

Voor de zorgsector als geheel heeft de app de potentie om een grote impact te leveren, aldus de jury. Vroegtijdige detectie van depressie door screening in de app en minder poliklinische hiv-consulten zou volgens de bedenkers Joop Arends van het UMC Utrecht en Guido van den Berk van het OLVG tot €2 miljoen per jaar kunnen besparen.

Bron: Skipr

Ook interessant