Genomineerden Sustainable Healthcare Challenge 2019 bekend!

10 mei 2019

In de afgelopen weken konden jonge ondernemers zich aanmelden voor deelname aan de Sustainable Healthcare Challenge. De partners van de SHC hebben de ingeschreven innovaties afgelopen week beoordeeld. Hierbij hebben zij onder andere gekeken naar haalbaarheid, originaliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. De kwaliteit van de aanmeldingen voor de Challenge & Congress lag hoog, dus dit was geen gemakkelijke klus. Uiteindelijk is er een mooie selectie van 14 veelbelovende startups uitgekomen.

Op 15 mei zullen de deelnemers onder leiding van SHC-partner Holland Startup zich klaarstomen voor hun allesbepalende pitch op de Challenge. Tevens wordt tijdens deze training de laatste plek middels een wildcard vergeven! 

De genomineerden zijn…

 • Castana houdt zich bezig met de ontwikkeling van de Geno- ecogram App. Met deze app kunnen professionals in de zorg het sociale netwerk van clienten in kaart brengen. Hierdoor wordt het in een oogopslag duidelijk wat de status is van de relaties tussen de familie, vrienden en kennissen van de client, bijvoorbeeld in het kader van mantelzorg.
 • Een alarmerend probleem het aantal valse alarmen vanuit fysiologische monitoren is een groot probleem. Ons algoritme kan dit aantal valse alarmen verminderen. Dit resulteert in een lagere werkdruk voor verpleegkundigen, een prettigere herstelomgeving voor de patiënt en bovenal een verbetering van de patiëntveiligheid.
 • Happy Band armband die bestaat uit verschillende componenten die het kind gedurende een vaccinatie of bloedafname zodanig afleidt dat het prikken efficiënter kan worden uitgevoerd.
 • HealthBud platform waar persoonlijke gezondheidsdata vanuit verschillende bronnen geaggregeerd wordt en relevante inzichten uit worden gehaald, wat vervolgens met de gebruiker wordt gedeeld. Door deze inzichten te delen met de gebruiker krijgt de gebruiker inzicht in zijn levensstijl en zo de mogelijkheid zijn/haar levensstijl te verbeteren.
 • KlikStart: Start Samen is een interactief leertraject waarbij bijeenkomsten en een app elkaar ondersteunen in het aanleren van digitale vaardigheden om het leven van senioren fijner te maken door hen uit hun sociaal isolement te helpen, zelfredzaamheid te realiseren en samen héél véél plezier te beleven.
 • Kozie biedt mensen de mogelijkheid om op een intuïtieve en muzikale manier in verbinding te staan met hun omgeving.
 • Mind Mansion kan de huidige behandelmethode van angststoornissen verbeteren door het inzetten van Virtual Reality, biofeedback en gamification. 
 • MINT zorgadvies geeft praktisch, evidence-based duurzaamheidsadvies en implementatie voor ziekenhuizen en zorginstellingen.
 • Neuro-Friendly Lifestyle ontwikkelt een oplossing om mensen te ondersteunen in het vinden van hun optimale prikkelbalans; de Neuro-Friendly Lifestyle.
 • Plexuz is een educational assessment tool die (para)medisch studenten en zorgprofessionals helpt beter inzicht in hun kennislacunes, en tegelijkertijd opleiders helpt om hun onderwijs(aanbod) te verbeteren.
 • Share Your Care (SYC) is een low-cost online platform waarop zorginstellingen -in de breedste zin van het woord- problemen kunnen delen waarvoor ze zelf (nog) geen oplossing gevonden hebben.
 • Sidekick biedt belangrijke gezondheidsinformatie over de eerste 1000 dagen van een kind voor laaggeletterden bereikbaar maken op een laagdrempelige manier.
 • VitalFlap een sensorplatform die erop gericht is om postoperatieve complicaties bij borstreconstructies vroegtijdig, eenvoudig, kostenefficiënter en patiëntvriendelijker te detecteren.
 • Wellbyte verzameld gegevens van de problemen waarmee toekomstige patiënten in de geestelijke gezondheidszorg worden geconfronteerd. Hiermee kan de patiënt eenvoudiger aan de juiste zorgverlener worden gekoppeld.

Challenge & Congress

Op 23 mei zullen de vijftien start-ups ieder strikt één minuut de tijd krijgen om hun idee te pitchen. De jury krijgt enkele minuten de tijd om vragen te stellen en zal uiteindelijk in samenspraak met de partners een selectie maken van de vijf finalisten. In de finale zullen de finalisten hun innovatie nogmaals in drie minuten pitchen en zullen er kritische vragen gesteld worden. De live-bidding, waar de finalisten zowel in-kind als in-cash bijdragen kunnen verdienen zal aansluitend plaatsvinden. Er zal minimaal € 15.000,- en verschillende in-kind bijdragen worden verdeeld om zo de ondernemers verder te helpen met het ontwikkelen van hun start-up. Dit om duurzame gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk te maken!

Nieuwsgierig geworden naar de pitches van deze veelbelovende jonge ondernemers in de zorg? Koop nu je kaarten voor de Challenge & Congress! 

Ook interessant