Kim Peters wordt nieuwe directeur HIP

08 november 2017

Op 1 januari 2018 start Kim Peters als directeur van Health Innovation Park (HIP). Zij vervangt daarmee Wilma Koch, die vanaf de start bij HIP betrokken is geweest. Peters zal HIP vertegenwoordigen als partner binnen zorginnovatie.nl.

 

Health Innovation Park is een netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en zorgorganisaties die elkaar vinden en ondersteunen op het gebied van innovatieve zorgideeën in de provincie Overijssel. HIP doet dit onder andere rond de thema’s Virtueel ziekenhuis (behandeling, diagnostiek en informatie op afstand), Datadelen en Gezond langer thuis.

Wilma Koch heeft zich in haar rol als directeur de afgelopen jaren met verve ingezet voor de ontwikkeling van dit platform. Nu draagt zij het stokje over aan Kim Peters.

 

Innovatieve zorg in Overijssel

Kim Peters is als Smartup Innovation Manager bij ZiekenhuisGroep Twente (ZGT) de drijvende kracht achter innovatieontwikkelingen. Voor haar stond hier de transitie naar een virtueel ziekenhuis in combinatie met goede patiëntenzorg centraal. Binnen ZGT ziet zij het als haar missie om te signaleren welke kansen er in de markt zijn en deze kansen te verbinden met vraagstukken van het ziekenhuis. Ook vanuit haar eigen onderneming houdt Peters zich bezig met het stimuleren van professionals om met zorginnovatie aan de slag te gaan. De combinatie van deze ervaring komt goed van pas in haar nieuwe functie bij HIP.

Kim Peters: “Ik zie het als een fantastische uitdaging om het HIP samen met de professionals en de partners naar een volgend niveau te brengen. En van daaruit een bijdrage te leveren aan innovatieve zorg in Overijssel.”

 

Ook interessant