Kun jij wel een implementatie- en opschalingscoach gebruiken? Vraag nu subsidie aan!

06 maart 2020

Het doel van het programma Zorg voor innoveren is om zorginnovatoren verder te helpen met innovatievraagstukken. Deze subsidieoproep richt zich op het bieden van ondersteuning bij implementatie- en opschalingsvraagstukken.

Doel subsidieoproep

Deze subsidieregeling biedt financiële ondersteuning bij een implementatie- of opschalingsvraagstuk van een zorgaanbieder of ontwikkelaar van een zorginnovatie. Met de subsidie kan men een externe implementatie- en opschalingscoach inhuren. De coach biedt advisering bij de implementatie en opschaling die nodig is om een innovatie verder te brengen in de zorg.

Wat kan worden aangevraagd?

Er kan maximaal € 5.000 worden aangevraagd om een coach in te huren die adviseert over de implementatie- en/of opschaling van een innovatie in de zorg. Daarbij kan gedacht worden aan de voorbereiding van implementatie studies, het verbinden met proeftuinen, het bepalen van de innovatiestrategie, het navigeren door de wet- en regelgeving, en de opschaling van de innovatie in de zorgpraktijk. De coach wordt nadrukkelijk niet ingezet voor begeleiding bij de technologische innovatie (productontwikkeling).

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?

Subsidie wordt aangevraagd door een zorgaanbieder of de ontwikkelaar van een zorginnovatie in samenwerking met een zorgaanbieder.

Budget

Per aanvraag kan maximaal €5.000,- inclusief eventueel verschuldigde btw worden aangevraagd met een maximale looptijd van zes maanden. De subsidie mag alleen worden ingezet om de adviesdiensten van de coach te vergoeden.

Aanvraag indienen

Je kunt tot 30 april 2020, 14.00 uur jouw aanvraag indienen via ProjectNet. Let op: Indien er vóór de sluitingsdatum voor meer dan het maximale budget is aangevraagd, dan sluit de oproep. Aanvragen die na het bereiken van het maximale budget worden ingediend, komen niet in aanmerking voor toekenning en worden niet beoordeeld.

Hulp nodig bij het indienen van je aanvraag? Ga eens in gesprek met Boonstoppel Subsidie Advies en vraag naar de mogelijkheden!

Voor meer informatie ga naar de website van ZonMw.

 

Ook interessant