Start zorgprogramma: Vitaal thuis in de wijk

14 mei 2018

VitaValley, partner van Zorginnovatie.nl, streeft met het initiatief 'Vitaal Thuis' naar een doorbraak in thuiszorgtechnologie. Om deze reden is zij voor het nieuwe programma 'Vitaal Thuis in de Wijk' een unieke samenwerking aangegaan met Stroomversnelling. Met het programma Vitaal Thuis in de Wijk bundelen VitaValley en Stroomversnelling hun krachten zodat comfortabel, veilig en langer thuis wonen onderdeel worden van een gerichte wijkaanpak. Energietransitie en zorgtransitie komen samen!

 

Over Vitaal Thuis in de Wijk

Huizen die hun eigen energie opwekken en mantelzorgers een bericht sturen bij afwijkend energiegebruik? Een nierdialyse thuis of om de hoek in het buurtcentrum? Is dit de toekomst? Vitaal thuis leven is dankzij onder andere ICT, e-health en verduurzaming van de gebouwde omgeving steeds vaker mogelijk. Een goede ontwikkeling, want thuis blijven wonen is vaak wat mensen willen. Met dit nieuwe programma wordt ingezet op vitaal thuis leven in eigen wijk, specifiek gericht op ouderen en mensen met een beperking of een zorgvraag. 

Het doel? Vitaal thuis leven in eigen wijk; goed verzorgd, veilig sociaal, betekenisvol en vitaal.

Hoe? Door toekomstbehendig te bouwen, slimme ICT en e-health in te zetten.

Aanpak? De initiatiefnemers willen vrijblijvendheid en versnippering van goede initiatieven voorkomen door het ontwikkelen van standaarden op basis van klantreizen en duurzame financieringsmodellen. Vervolgens schalen ze deze succesvolle formules voor Vitaal Thuis in de Wijk op. Ze bouwen hierbij voort op de vruchtbare samenwerking van de Vitaal Thuis coalitie. Om echt impact te creëren in de wijk dienen partijen op non-concurrentiële basis samen te werken. 
 

Meer weten over het 'Vitaal Thuis in de wijk' programma? Lees het hier

 

Coalitie wordt momenteel gevormd

Om dit te bereiken wordt samengewerkt in een coalitie waarin alle belanghebbenden zijn vertegenwoordigd. Het startpunt is een inventarisatie van relevante initiatieven die momenteel plaatsvinden. Vanuit verschillende invalshoeken worden de geleerde lessen opgehaald die leiden tot een volledig beeld waaruit een actieplan komt voor de ontwikkeling van onder andere nieuwe standaarden, innovaties in de bouw en zorg- en pilotprojecten in wijken. Op 7 juni 2018 wordt de Vitaal Thuis in de Wijk coalitie officieel afgetrapt. 

 

Deelnemen? Kom naar de startbijeenkomst op 7 juni!

Herken je dit zorgvraagstuk en zou je graag deelnemen aan het initiatief 'Vitaal Thuis in de Wijk', kom naar de startbijeenkomst op 7 juni 2018. Tijdens deze bijeenkomst wordt een eerste inventarisatie gemaakt van de verschillende initiatieven en worden plannen voor de vervolgstappen gemaakt. Aanmelden kan via deze link

  • Voor wie: gemeenten, woningcorporaties, bouwbedrijven, zorginstituten, zorgprofessionals en iedereen met een initiatief dat kan bijdragen aan het doel van dit programma. 
  • Locatie: VitaValley, Zonneoordlaan 17, Ede
  • Tijdstip: 13.00uur - 17:00uur (zie agenda)

 

Voor vragen over het Vitaal Thuis in de Wijk programma of de startbijeenkomst, mail naar: vitaalthuis@vitavalley.nl.

 

Over VitaValley en Stroomversnelling

VitaValley, partner van Zorginnovatie.nl, is een kennisnetwerk voor vernieuwing in de zorg en focust op innovaties voor vitaliteit, gezondheid, zelfredzaamheid en zorg.

Stroomversnelling is een brede marktgedragen coalitie van partijen die gezamenlijk hun schouders zetten onder de ontwikkeling van toekomstbestendige, duurzame en levensloopbestendige woningen en wijken. 

 

Ook interessant