Geselecteerde innovaties SHC 2018 bekend!

22 mei 2018

Vandaag zijn de geselecteerde innovaties voor de Sustainable Healthcare Challenge (SHC) bekend gemaakt. Vijftien jonge ondernemers pitchen op 31 mei hun innovatie voor een publiek van zorgprofessionals, financiers en adviseurs. Alle 15 start-ups maken kans om de finale te bereiken. En alle 15 start-ups maken dus nog kans om een deel van de € 15.000,- te winnen.

 

In de afgelopen weken konden jonge ondernemers zich aanmelden voor deelname aan de Sustainable Healthcare Challenge. De partners van de SHC hebben de ingeschreven innovaties vervolgens beoordeeld. Hierbij hebben zij onder andere gekeken naar originaliteit, haalbaarheid, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. De kwaliteit van de aanmeldingen voor de Challenge & Congress lag hoog, dus dit was geen gemakkelijke klus. Uiteindelijk is er een mooie selectie van vijftien veelbelovende start-ups uitgekomen. Op 24 mei zullen de deelnemers onder leiding van SHC-partner Holland Startup zich klaarstomen voor hun allesbepalende pitch op de Challenge.

 

De genomineerden zijn…

 • Castana:  Een geno-ecogram app waarmee professionals in de zorg het sociale netwerk van clienten in kaart kunnen brengen, bijvoorbeeld ten behoeve van mantelzorg.
 • ForceQ:  Een apparaat dat beenspierkracht accuraat meet, met als doel om de revalidatie van meerdere neuro-musculaire en orthopedische aandoeningen van de onderste extremiteiten te verbeteren.
 • Levels Diagnostics: Een sneltest die het onderscheid kan maken tussen een virale of bacteriële infectie.
 • Maya: Een koepel die ervoor zorgt dat de patiënt zelf de controle krijgt over zijn of haar omgeving in het ziekenhuis.
 • Medical VR: Een anatomisch 3D-model van elke patient’s persoonlijke CT scans.
 • Medvice Mia: Ontworpen om een snelle en effectieve anamnese af te nemen in de spoed-eisende hulp of op de huisartsenpost, ondersteund door machinaal leren.
 • Oryx GO!: Voorkomt het vallen bij ouderen door hen veiliger en soepeler door het leven te laten bewegen met behulp van efficiënte bewegingsanalyse.
 • Playground VR: Een online Virtual Reality speeltuin voor kinderen in het ziekenhuis waar ze samen kunnen spelen, praten of gewoon voor even het ziekenhuis kunnen vergeten.
 • Ritme:  Omzeil de mentale hindernissen van jouw diagnose voor het uitvoeren van jouw voorgenomen dagritme.
 • Sjuul: Een virtuele coach voor mensen met chronische aandoeningen die leidt tot een hogere therapietrouw, hogere kwaliteit van leven, effectievere zorg en lagere kosten.
 • Studio Flessenpost: Ontwikkelt communicatiemiddelen die gebruikt kunnen worden in gesprekken met laagtaalvaardigen over complexe zorg- en welzijnskwesties.
 • SugarVita: Een serious game die helpt mensen met diabetes (type 2) hun leefstijl aan te passen en te leven met diabetes.
 • Velicus: Het visualiseren van EHBO/BHV cursussen die op elk moment in modules beschikbaar zijn.
 • VRelief: Een serious game voor patiënten die chronische pijn ervaren.
 • ZorgEnKind: Een online platform met alle hulp en informatie voor ouders met een kind dat extra zorg nodig heeft.

 

Challenge & Congress

Op 31 mei zullen de vijftien start-ups ieder strikt één minuut de tijd krijgen om hun idee te pitchen. De jury krijgt enkele minuten de tijd om vragen te stellen en zal uiteindelijk in samenspraak met de partners een selectie maken van de vijf finalisten. In de finale zullen de finalisten hun innovatie nogmaals in drie minuten pitchen en zullen er kritische vragen gesteld worden. De live-bidding, waar de finalisten zowel in-kind als in-cash bijdragen kunnen verdienen zal aansluitend plaatsvinden. Er zal minimaal € 15.000,- en verschillende in-kind bijdragen worden verdeeld om zo de ondernemers verder te helpen met het ontwikkelen van hun start-up. Dit om duurzame gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk te maken!

Ook interessant