e-Healthweek 2019 – Ontdek de mogelijkheden!

14 januari 2019

Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met jouw zorgverlener, online je een recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van jouw baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat e-health voor hen kan betekenen.

Gebruik en implementatie centraal

De e-Healthweek heeft in 2019 twee kernthema’s: de digitale vaardigheden die nodig zijn om effectief gebruik te maken van e-health en de manier waarop e-health geïmplementeerd kan worden in preventie, welzijn, ondersteuning en zorg. Secretaris-Generaal Erik Gerritsen van het ministerie van VWS benadrukt dat opschaling van e-health nu echt tractie moet gaan krijgen om de belofte ervan in de praktijk te brengen.

Tijdens de e-Healthweek openen zorgpartners, onderwijsinstellingen en ontwikkelaars een week lang hun deuren, zodat iedereen – zorgprofessionals, patiënten en burgers - zelf de mogelijkheden van e-health kan ontdekken. Er komen onder andere rondleidingen, dialogen, masterclasses, workshops en het is mogelijk toepassingen persoonlijk te ervaren. 

Daarom organiseren ECP (het Platform voor de InformatieSamenleving) en hoofdpartners ministerie van VWS, ZonMW, Zorgverzekeraars Nederland en Health~Holland van 21 t/m 26 januari 2019 voor de derde keer de e-healthweek: een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Samen met partners willen zij door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren. 

Hieronder staan een aantal activiteiten die te doen zijn tijdens de e-Healthweek.

Kom naar de Techparade in Drachten! 

Dhr. Klein Ikkink van VWS opent de Techparade. Tijdens de Techparade passeren verscheidene innovaties gericht op verschillende maatschappelijke problemen in de zorg. Waaronder een robotkat- en hond, die ervoor zorgt dat je minder eenzaam voelt of hoe slimme woningaanpassingen kunnen worden gedaan of zet een VR-bril op en zwem met dolfijnen!

Webinar '6 stappen voor meer impact met e-health'

Bewezen succesvolle eHealth-toepassingen blijven maar al te vaak ‘op de plank’ liggen. Ze worden na de pilotfase geïmplementeerd of opgeschaald. Inzichten en ervaringen worden maar weinig gedeeld. Wat zijn nu de problemen en knelpunten die grootschalige implementatie van eHealth in de weg staan? Kom erachter in het webinar '6 stappen voor meer impact met e-health'.

Deze activiteit is ontwikkeld voor zorgprofessionals die betrokken zijn bij de implementatie van e-health, maar is ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden. Janneke de Groot, de zorgverniewer en oprichter van Amplitudo verzorgt het webinar. Klik hier om je gelijk aan te melden!

Videoblogs

Wat is nu daadwerkelijk de meerwaarde van inzet van blended zorg voor zorgprofessionals? Wees eerlijk, zoveel succesverhalen hoor je niet. Welke uitdaging gaf het om e-health daadwerkelijk af te stemmen op de doelgroep of om e-health te borgen in de organisatie?

Laat je inspireren over de inHies en outs van Online Hulpverlening. Elke dag in de e-Healthweek kan je een videoblog zien op Serviant.nl en via Social Media. Ervaringsdeskundigen vertellen kort hun ervaring met Online Hulpverlenen.

Voor alle activiteiten tijdens de e-Healthweek 2019 klik hier

 

Ook interessant