Innovatieve MKB’ers in de zorg opgelet!

04 juli 2019

Ben jij een mkb-ondernemer en ben je binnenkort van plan om samen met een andere mkb-er een innovatief project op te starten? Dan is de subsidieregeling voor MIT R&D Samenwerkingsprojecten wellicht iets voor jou!

Dit subsidie instrument maakt onderdeel uit van de Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) en is speciaal bedoeld voor evenwichtige samenwerkingsverbanden, waarbij minimaal twee mkb-ondernemers zich inzetten voor de ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen en diensten. De overheid stelt jaarlijks miljoenen beschikbaar om deze innovatieve projecten te stimuleren en te ondersteunen. Dat betekent dat je tot maar liefst €350.000 van de projectkosten vergoed kan krijgen door de MIT subsidie!

De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor de regeling: elke onderneming draagt afzonderlijk risico, het project is vernieuwend en het past binnen de doelstellingen van één van de 9 topsectoren en de bijhorende regionale agenda’s.

De aanvraagperiode voor het indienen van MIT R&D Samenwerkingsprojecten loopt van 11 juni tot uiterlijk 10 september 2019. De beoordeling verloopt via een tender methodiek. Hierbij wordt elke aanvraag beoordeeld en gerangschikt op basis van vernieuwing, economische waarde, kwaliteit van de samenwerking en crosssectoraliteit. Boonstoppel heeft veel ervaring met deze subsidie en heeft de afgelopen jaren met succes aanvragen voor zijn klanten ingediend binnen de topsectoren HTSM & ICT, Life Sciences & Health en Agri & Food. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Neem contact op met Koen Lammers innovatieconsultant bij Boonstoppel Subsidie Advies op: k.lammers@boonstoppel.org

Ook interessant