Vooraankondiging: Challenge 'Verpleeghuizen van de toekomst'

07 december 2017

Op welke technologie ben jij zo trots dat het in jouw ogen een bredere uitrol verdient? Het ministerie van VWS is van plan om een Challenge 'Verpleeghuizen van de Toekomst' te organiseren. De kickoff van de Challenge is tijdens de e-Health week op 20 januari 2018.

Doel van de Challenge is het aantrekkelijker maken van de werkzaamheden van de zorgprofessional. Het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van zorg met behulp van nieuwe technologieën staat voorop.

 

Wat valt er te winnen?

De tien genomineerden ontvangen begeleiding bij de implementatie van de nieuwe technologie in hun verpleeghuis. Concreet houdt dat in:

  • Twee dagen per week (gedurende tien maanden) een deskundige op het gebied van het inpassen van nieuwe technologieën in de dagelijkse werkprocessen van het verplegend en verzorgend personeel.
  • Ondersteuning bij het meten van de effecten van de technologie door een deskundig bureau.

Daarnaast maken genomineerden kans op de titel Zorgvernieuwer 2019. Deze titel gaat naar de combinatie die het implementatietraject het meest succesvol afrondt.

 

Wie kunnen er deelnemen?

Om deel te nemen aan de Challenge moet een verpleeghuis of de overkoepelende zorgorganisatie met minimaal één ander verpleeghuis een voorstel indienen voor de opschaling van bewezen effectieve technologie. Aanmelden kan vanaf 20 januari 2018. 

 

De kickoff bij jou in huis? Word partner!

Om verpleeghuizen te inspireren en te helpen een partner te vinden voor deelname aan de Challenge, is het VWS op zoek naar huizen die reeds technologie hebben geïmplementeerd. Wil jij jouw deuren openstellen tijdens de e-health week (20-26 januari) en/of de maand februari 2018, dan kan je dat aangeven via  https://ehealthweek.net/  (zie gele blok “Word partner”). De Challenge wordt door het VWS afgetrapt in één van de huizen die bereid is zijn technologie op 20 januari te laten zien. 

 

Meer informatie 

Meer informatie over de challenge volgt na de kickoff op 20 januari. Heb je nu al vragen of wil je jouw 'huis' aanbieden, neem dan contact op met Marianne van den Berg (VWS) via 06-29978205 of Martin Holling (VWS) via 06-21101884. 

Ook interessant