Winnaars Nationale Zorginnovatieprijs 2019 bekend!

15 maart 2019

OZOverbindzorg wint vakjurpijs en Pinktrainer publieksprijs!

Nijmegen, 14 maart 2019 - Tijdens de slotshow op het Health Valley Event 2019  zijn de winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs 2019 bekend gemaakt. OZOverbindzorg en Pinktrainer kwamen als winnaars uit de bus. OZOverbindzorg ontving de vakjury prijs van €10.000,-. Waar het publiek koos voor Pinktrainer als winnaar van de  €5.000,- publieksprijs. De Nationale Zorginnovatieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief om scale-ups in de zorg- en welzijnssector te ondersteunen bij de opschaling van hun innovatie.

 

Online platform OZOverbindzorg wint vakjuryprijs

Ieder mens verdient de best mogelijke zorg. Maar ieder mens heeft bij die zorg ook anderen nodig, van zorgverleners tot mantelzorgers. Hoe verbind je al deze betrokken partijen en krijgt de cliënt zijn zorg in één overzicht? Hoe kan de cliënt overleggen over zijn zorg en zo de beste zorg krijgen? En hoe houd hij zelf de regie over zijn zorg? Op deze vragen biedt het online platform OZOverbindzorg alle antwoorden.

Door het online verbinden van alle betrokken partijen weet iedereen wat de status is rondom de zorg van de cliënt en weet wat de volgende stap zou moeten zijn. Deze vorm van samenwerken geeft rust.

Jurylid en beleidsadviseur WMO Annelies Nijhuis onderschrijft het belang van OZOverbindzorg, De innovatieve oplossing die OZOverbindzorg biedt sluit aan bij trend van PGO’s en het beschikbaar hebben van data. OZOverbindzorg is erin geslaagd al op deze manier te werken in de regio Overijssel en dat vind ik een mooie ontwikkeling.”

Jurylid en strategisch directeur Tu/e Carmen van Vilsteren maakte gisteren, als klap op de vuurpijl, bekend dat OZOverbindzorg naast de geldprijs hulp krijgt van Slimmerleven2020 en partners bij het implementatietraject in de Brainport regio Eindhoven. Een prijs die in de ogen van de founder van OZOverbindzorg Cindy Horbert het winnen van de Nationale Zorginnovatieprijs nog waardevoller maakt.

 

 

Foto (van links naar rechts): Cindy Horbert en Leendert de Gelder van OZOverbindzorg

 

E-health behandel- en researchplatform Pinktrainer wint publieksprijs

Pinktrainer ondersteunt cliënten met borstkanker voor, tijdens en na hun aandoening. Dit doen zij door het verlenen van revalidatietherapie, het inzetten en monitoren van gepersonaliseerde beweeginterventies en voedingsrichtlijnen. Pinktrainer beschikt tevens over motivatietools voor de moeilijke tijden van de cliënt.

In totaal werden 3.859 stemmen uitgebracht door het publiek. De zorginnovatie Pinktrainer kreeg 26% procent van de stemmen. De nummers twee en drie waren Biocheck en Ampugo met 14% en 12% procent van de stemmen.

“We hadden het echt niet zien aankomen! Dat zoveel mensen op ons gestemd hebben en dus geloven in de kracht van Pinktrainer vind ik ontzettend mooi!”, aldus co-founder Pinktrainer Monique van Dijk.

 

 

Foto (van links naar rechts): René Loek en Monique van Dijk van Pinktrainer

 

Zorginnovatie helpt innovaties versnellen!

"Met deze prijzen wil initiatiefnemer ZorgInnovatie innovatieve bedrijven een steun in de rug geven", aldus Nico van Meeteren Directeur van het bureau van de Topsector Life Sciences & Health. Dit jaar meldden meer dan 120 innovaties zich aan voor de prijs, waaruit tien genomineerden werden geselecteerd tijdens regionale voorrondes. De inzendingen zijn beoordeeld op haalbaarheid, (internationale) schaalbaarheid, toekomstbestendigheid en de mate waarin de innovatie waarde toevoegt voor de patiënt en zorgverlener.

 

 

Foto: winnaars Nationale Zorginnovatieprijs 2019 en Kim Peeters van Health Innovation Park

 

ZorgInnovatie

ZorgInnovatie.nl is een open platform en community voor co-creatie van innovaties in zorg en welzijn. Iedereen kan hier ideeën delen en bijdragen aan de ontwikkeling van ideeën van anderen. Samen versnellen we innovatie in zorg en welzijn. Onze belangrijkste drivers zijn ‘Verbinden’ en ‘Versnellen’.

ZorgInnovatie is onderdeel van de Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland), en wordt gesteund door twaalf partners, waaronder tien regionale zorginnovatienetwerken.

Over Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland)

De Topsector Life Sciences & Health initieert en stimuleert interdisciplinaire onderzoek en ontwikkeling in publiek-private samenwerkingsverband. Door het aantrekken van financiering, het delen van best practices, het verbinden van partijen en de eenduidige Health~Holland branding stimuleert de Topsector een productieve infrastructuur.

Ook interessant

Nieuws
Image

Slaaprobot in de zorg

21 oktober 2019