Uitreiking Health Valley Bridge Prijs op Health Valley Event

26 februari 2019

Er zijn drie innovatieve projecten genomineerd voor de prestigieuze Health Valley Bridge prijs die voor het eerst op het Health Valley Event wordt uitgereikt. Het Health Valley Event is het grootste nationale zorginnovatiecongres. Op 14 maart komen in Pathé Nijmegen naar verwachting weer zo’n 1200 deelnemers samen. Tijdens het plenaire programma kiezen de aanwezigen live de winnaar van de prijs. De winnaar ontvangt een bedrag van 20.000 euro, mede mogelijk gemaakt door de sponsorbijdragen van Rabobank Rijk van Nijmegen en Academy het Dorp. Wil je ook jouw stem uitbrengen? Er zijn nog kaarten voor het evenement te bestellen via www.healthvalleyevent.com

Maastricht UMC+ project: Labchain
De eerste genomineerde is het Maastricht UMC+ met het blockchain project Labchain. Laboratoriumuitslagen worden in ziekenhuizen nog per post uitgewisseld en dat is duur en foutgevoelig. Met Labchain (een blockchainoplossing) proberen ze dit veranderen. Een eerste  succesvolle verbinding (decentraal) tussen het Radboudumc en MUMC is al gelegd en werkt.

Prinses Máxima Centrum: Robots voor medicijnbereiding

Het tweede genomineerde project komt van het Prinses Máxima Centrum. Daar willen ze maximale kwaliteit en veiligheid bieden aan kinderen met kanker. Door geneesmiddelen in de apotheek te bereiden, bieden ze verpleegkundigen werkdrukverlichting. Hiervoor zijn twee innovatieve robots aangeschaft. Om absolute betrouwbaarheid te garanderen, is een extra kwaliteitsborgingsstap nodig. Ze hebben hiervoor nu een apparaat op proef, maar nog geen budget voor aanschaf.

Wildcard Radboudumc: Robosculpt

Het publiek die bestond uit de overige deelnemers, koos het Radboudumc als winnaar van de Wildcard. Dit project genaamd RoboSculpt richt zich op robotica voor het verwijderen van bot achter het oor, het rotsbeen. De operaties zijn complex, tijdrovend en risicovol. RoboSculpt is een beeldgestuurde precisierobot, die zelfstandig in bot kan frezen. De robot verbetert condities voor de chirurg; verkort operatieduur; en verlaagt de kans op complicaties.

Finale
Op 14 maart 2019 tijdens het grootste zorginnovatiecongres van Nederland, het Health Valley Event in Pathé in Nijmegen, kunnen de bezoekers door middel van een live-stemming bepalen wie de winnaar gaat worden. De genomineerden maken kans op een bedrag van 20.000 euro, welke mede mogelijk gemaakt is door de sponsorbijdragen van Rabobank Rijk van Nijmegen en Academy het Dorp.

Health Valley Bridge prijs
De Health Valley Bridge prijs is speciaal voor zorgaanbieders, actief in cure en/of care, die met andere bedrijven werken aan innovatieve projecten die op patiënten gericht zijn. Voor 2019 zijn dat de projecten die vallen onder Robotica of Blockchain. In 2019 wordt de prijs voor de eerst keer uitgereikt door Health Valley, het grootste zorginnovatienetwerk van Nederland.

Ook interessant