Kennis-As project Limburg Meet (LIME)

20 juli 2017

Zorgprofessionals die zoveel tijd aan kwijt zijn aan meten en registreren, dat ze steeds minder toekomen aan het verlenen van zorg. Meetgegevens die vervolgens verdwijnen in de archieven van zorginstellingen en verzekeraars, zonder dat de cliënt er zelf inzicht in krijgt of actie op kan ondernemen. Dat moet anders en beter kunnen.

LIME (Limburg Meet) is een project van het Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en Technologie (EIZT) dat de ontwikkeling van innovatieve meetproducten voor de zorg wil stimuleren. Zodat er straks niet alleen veel gemeten wordt, maar vooral slim en zoveel mogelijk door cliënten zelf. Dat komt niet alleen de kwaliteit van de zorg ten goede, maar zorgt er ook voor dat deze betaalbaar en toegankelijk blijft. LIME is een Kennis-As project van Zuyd Hogeschool, Universiteit Maastricht en Provincie Limburg. In samenwerking met zorginstellingen, het MKB en burgers.

LIME richt zich op vier hoofdthema’s:

  • Anders meten van kwaliteit in de zorg
  • Personalised wearables
  • Point of care
  • Personal health train

 

Limburg Meet(ing)

Om professionals uit de zorg, het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid te verbinden rondom dit thema organiseert LIME verschillende bijeenkomsten. Zo vond op donderdag 15 juni de eerste editie van Limburg Meet(ing) plaats op de Brightland Smart Services Campus in Heerlen. Meer dan 180 aanwezigen waren bijeen om kennis te maken met mogelijkheden en innovaties op het gebied van meten in de zorg en om kennis te maken met elkaar. Later dit jaar volgen meer inspiratiesessies.

LIME is de komende tijd daarnaast op verschillende evenementen aanwezig. Bijvoorbeeld op 8/9 september bij festival PAS en 23-25 november bij Futurum.

Ook interessant