Impactplus helpt sociale ondernemers groeien!

14 december 2018

Inschrijving ImpactPlus geopend: Groeiprogramma voor sociaal ondernemers in de zorg

Sociaal ondernemers kunnen vaak met heel eenvoudige oplossingen ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken aanpakken. Zij lopen echter in de praktijk tegen obstakels aan die het lastig maken om hun onderneming te laten groeien. Bijvoorbeeld het bereiken van klanten, het vinden van financiering of omgaan met beleid. Daarom lanceert Achmea Foundation in samenwerking met BeBright ‘ImpactPlus’. Een groeiprogramma voor sociaal ondernemen in de zorg. Dit jaar richt het groeiprogramma zich op sociaal ondernemers die met hun innovatie het verschil maken tegen eenzaamheid.

 

[video:https://vimeo.com/298557613]

 

Sociaal ondernemers zetten hun maatschappelijke missie voorop 

Met het ImpactPlus Groeiprogramma willen Achmea Foundation en BeBright sociaal ondernemen in zorg- en welzijn stimuleren en daarmee van meer betekenis zijn voor mensen in kwetsbare situaties.

“Sociale ondernemingen in de zorg zijn er nog niet zo veel, terwijl zij vaak blijken vraaggerichter, creatiever en flexibeler te kunnen inspelen op complexe maatschappelijke vraagstukken. Deze startende ondernemingen hebben soms een steuntje in de rug nodig. Achmea Foundation draagt hier graag aan bij en initieert daarom ImpactPlus. Ons doel? Sociaal ondernemers in de zorg helpen hun positieve impact te vergroten.” – Marjolein Verstappen, directeur Achmea Foundation

ImpactPlus helpt sociaal ondernemers hun onderneming een stap verder te brengen 

In het ImpactPlus Groeiprogramma wordt een groep van 6 tot 8 geselecteerde ondernemers verbonden met het netwerk van Achmea Foundation en BeBright. Met experts en persoonlijke coaches gaan zij gedurende 3 maanden aan de slag met een groeiplan voor hun onderneming. Zij werken aan het vergroten van hun klantbereik, het verbeteren van hun businessmodel, het in kaart brengen van impact en nog veel meer. Daarnaast stelt Achmea Foundation een financiële boost beschikbaar om de ondernemingen ook echt te laten groeien.

Het thema van dit jaar is ‘Samen en niet alleen’

Innovatieve sociaal ondernemers die met hun product of dienst het verschil maken tegen eenzaamheid, kunnen zich aanmelden.

“Eenzaamheid is een veelzijdig probleem en de invloed is groot. Bijna de helft van de volwassen bevolking voelt zich in meer of mindere mate eenzaam. Daarom is dit jaar ons thema: Samen en niet alleen.” – Philip Idenburg, managing partner BeBright

Het ImpactPlus Groeiprogramma start in maart 2019. Aanmelden kan tot en met 5 januari 2019 via www.impactplus.social.

Ook interessant