10 finalisten Nationale Zorginnovatieprijs 2019 bekend!

08 februari 2019

Ruim 120 innovaties schreven zich in voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2019. Hiervan presenteerden ruim 50 enthousiaste ondernemers de afgelopen maand hun zorginnovatie tijdens de regionale voorrondes. Stuk voor stuk hadden zij inspirerende en veelbelovende pitches. Dat maakte de keuze voor de regiowinnaars uiteraard niet makkelijker. Maar inmiddels zijn de 10 genomineerde innovaties voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2019 bekend!  

In de regionale voorrondes werden de innovaties beoordeeld op een vijftal aspecten: haalbaarheid, schaalbaarheid, toegevoegde waarde voor patiënt, toegevoegde waarde voor zorgverlener en toekomstbestendigheid. De regiopartners van ZorgInnovatie kozen uit de deelnemers de 10 meest kansrijke innovaties. Deze genomineerden presenteren op 14 maart hun innovatie tijdens het Health Valley Event en maken kans op de Nationale Zorginnovatieprijs 2019. 

De genomineerden zijn...

  • Ampugo is een add on geschikt voor een premis provo rollator. De AmpUgo biedt een steunpunt voor patiënten met een onderbeen amputatie, waardoor zij in staat zijn om zonder prothese te kunnen lopen.
  • Pinktrainer is een e-health behandel- en researchplatform voor het ondersteunen van curatieve borstkankerzorg en het verlenen van revalidatietherapie d.m.v. het inzetten en monitoren van gepersonaliseerde beweeginterventies en voedingsrichtlijnen.
  • OZOverbindzorg verbindt alle partijen die betrokken zijn bij zorg voor patiënten. Patiënten overleggen zelf over hun zorg en krijgen op deze manier de beste zorg.
  • InstantCare is een systeem voor het monitoren van incontinente cliënten. Het checkt elke minuut het incontinentiemateriaal van de bewoners en kan zowel urine als ontlasting meten. De mate van vochtigheid van het incontinentiemateriaal van elke cliënt wordt weergegeven op een tablet of via een mobiele applicatie.
  • RelieVR is een Virtual Reality-ervaring voor chronische pijn. Een gebruiksvriendelijk educatief spel om pijn positief te beïnvloeden en controle terug te krijgen.
  • ORYX Go! voorkomt het vallen bij ouderen door hen veiliger en soepeler door het leven te laten bewegen met behulp van efficiënte bewegingsanalyse.
  • easee online oogmeting is ’s werelds eerste CE gecertificeerde online oogmeting. Met de easee oogmeting kunnen gebruikers met een laptop en smartphone, thuis een betrouwbare oogmeting uitvoeren.
  • Welshop biedt burgers die aan de slag willen met mentale groei de keuze uit een aantal producten die allemaal gebaseerd zijn op online coaching, bijvoorbeeld via videobellen of chat.
  • Printboobs biedt externe borstprotheses op het lichaam afgestemd en gepersonaliseerd, ontwikkeld via 3D scannen en 3D printen in combinatie met een nieuw te ontwikkelen materiaal, verkrijgbaar via een online platform.
  • Biocheck monitort of mensen kunnen herstellen in rust. Lukt dit niet goed dan helpt BioCheck deze mensen om dit weer te kunnen. Hierdoor herstellen mensen die chronisch vermoeid zijn, stress of druk ervaren.

Wat vind jij de meest kansrijke innovatie? Stem nu!

Dit jaar wordt er zowel een vakjuryprijs (€ 10.000,-) als een publieksprijs (€ 5.000,-) uitgereikt. Met de geldprijs kunnen de winnende innovaties een volgende stap zetten in de ontwikkeling van hun bedrijf. Ook krijgen de winnaars toegang tot het netwerk van zorginnovatie.nl en de betrokken regiopartners. Zo kunnen we het succes van innovaties samen versnellen.

In aanloop naar de finale op 14 maart zullen de genomineerden op eigen initiatief campagne voeren om de publieksprijs binnen te slepen. Ze kunnen jouw stem dus hard gebruiken. Klik hier en stem op jouw favoriete zorginnovatie

Ook interessant