Samen het verschil maken in Brabant!

05 november 2019

De Health Innovation School (HIS) is een gezamenlijk initiatief van Radboudumc en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport. Het doel van de HIS is het bevorderen van samenwerking op het gebied van (systeem) innovatie in de zorg en welzijn. Met de HIS richten we ons op de problemen van vandaag met een doorkijk naar morgen.

Dit programma is ontwikkeld als reactie op de hoeveelheid veranderingen waar organisaties en mensen mee in aanraking komen. De snelheid, omvang en complexiteit van de ontwrichting die afkomt op de huidige gezondheid en op de gezondheidszorg is groter dan wat we hebben meegemaakt in de laatste eeuw (zoals al is gebeurd in andere kernsystemen van de Nederlandse maatschappij – detailhandel, bankieren, productie en andere sectoren). Mensen worden steeds ouder en er zijn meer technologische mogelijkheden, maar er zijn ook meer chronische aandoeningen. De Nederlandse gezondheidszorg als geheel, en bijna elke organisatie en speler hierin, richten zich op innovatie om om te gaan met – en relevant te blijven in – deze snel veranderende omgeving. Innovatie is nu een bekwaamheid die noodzakelijk is voor iedereen binnen gezondheid en zorg, ongeacht rol of niveau.

In januari 2020 start de regionale editie van de Health Innovation School in Brabant. Slimmer Leven organiseert deze editie samen met Care Innovation Center West Brabant en Alles Is Gezondheid, met steun van Provincie Noord-BrabantGGzEZorgbelang Brabant | ZeelandVerschilmakersTransvormHelath~HollandAcknowledge en Founding Fathers Radboudumc en Ministerie van VWS.

Hier krijgen 50 innovatieve professionals en (toekomstige) leiders de mogelijkheid om samen te leren, co-creëren en te implementeren rondom vitaliteit, welzijn en zorg. Complexe en regionale uitdagingen zijn hierbij het vertrekpunt. Deelnemers zullen worden getraind op vaardigheden en kennis rondom innoveren, implementeren en opschalen.

De Brabantse editie van de Health Innovation School zal plaatsvinden in de periode januari 2020 tot juni 2020 en richt zicht op deelnemers die wonen of werkzaam zijn in Brabant.

Heb je interesse? Je kunt je vanaf nu aanmelden! Eind december maken we de definitieve selectie bekend. Bij de selectie van deze regionale editie van de Health Innovation School zal gezocht worden naar een goede verdeling van ‘the whole system in the room’, met de persoonlijke motivatie van jouw deelname als belangrijkste selectiepunt.

IK WIL MEEDOEN!

[video:https://www.youtube.com/watch?v=hdl787jbwBk]

Ook interessant