1e regionale Health Innovation School in Zuid West Nederland

21 september 2018

Care Innovation Center West-Brabant (CIC) is een van de tien partners van Zorginnovatie.nl. CIC verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Met als doel zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken.

In januari 2019 gaat zij samen met GGD-West Brabant, Innovatiepark en Alles is Gezondheid de 1e regionale Health Innovation School Zuid West Nederland lanceren.

Leiders van nu en in de toekomst en 50 innovatieve professionals krijgen op deze manier de  kans om samen te leren, co-creëren en implementeren rondom vitaliteit, welzijn en zorg. De focus in de training ligt vooral op de shift van zorg naar gezondheid. Waarbij complexe en regionale uitdagingen het vertrekpunt zijn om kennis en krachten te bundelen.

 

Waarom een nieuw regionaal programma?

Eerdere beschikbare cursussen, masterclasses en HR-systemen zijn niet ontworpen om innovatieleiders te bouwen en in staat te stellen. Het trainingsprogramma vult deze plek in en leert hoe de toekomstige leiders innovatie mogelijk kunnen maken in het Nederlandse Zorg (zorg) systeem: cure, care, mental health en prevention in West-Brabant.

 

Doel van de training

De training zorgt voor versterking van het ecosysteem rondom Health en deelnemers trainen samen vaardigheden en delen kennis uit over innoveren, implementeren, opschalen en borgen van zorginnovaties.

Kortom het is een must voor de Nederlandse zorg om te investeren in innovaties om relevant te blijven en mee te gaan in deze snel veranderende omgeving!

 

Aanmelden

Zit jouw zorgorganisatie in West-Brabant? En lijkt het programma Health Innovation School Zuid West Nederland wel iets voor jou?

Aanmelden voor de training kan in november 2018. De eerste kandidaten worden bekend gemaakt in december 2018 en de training begint de eerst helft van 2019.

Voor meer informatie over Health Innovation School in Zuid West Nederland: http://zorginnovatieschool.nl/

Ook interessant