Communicatieadvies voor beweegprogramma Fit for the floor

04 december 2018

Hoe kan een beweegprogramma voor pas-bevallen vrouwen zich het beste positioneren in de regio Utrecht? Met die vraag worstelde Floor Wijma, fysiotherapeut en ondernemer van Fit for the Floor. Uzelf bracht deze opdracht aan bij Scompany, het studentenadviesbureau van Hogeschool Utrecht. Uiteindelijk gingen vier derdejaars studenten communicatie ermee aan de slag. Na acht weken fulltime bikkelen kwam een adviesrapport tot stand!

 

Fit For the Floor een sport-specifieke medische trainingsapp voor ná de bevalling

Fit For the Floor is een app die zich specifiek richt op vrouwen die weer terug willen keren in hun sport zoals zij dit ook deden voor de zwangerschap. Een app die met stapgewijze oefeningen ervoor zorgt dat je doelen bereikt. De app wordt ondersteund met foto’s en filmpjes zodat je in de eerste fases na je bevalling in en rond het huis kunt trainen.

 

Studentadviesbureau Scompany

Scompany is een studentadviesbureau binnen de studie Communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht. Derdejaars studenten krijgen de kans om te werken voor een externe opdrachtgever. Hiermee kunnen zij ervaringen opdoen met een adviestraject. Bovendien krijgen de studenten zo de kans een juiste beroepshouding en adviesvaardigheden te ontwikkelen. Een vakdocent helpt en begeleidt de studenten.

 

Je bedrijfscommunicatie versnellen

Floor Wijma nam contact op met Uzelf en gaf aan bewegingsprogramma voor pas-bevallen vrouwen op de markt te willen brengen. Uzelf zorgde ervoor dat Fit For the Floor en Scompany elkaar vonden en gaf advies. De business developers van Uzelf adviseerden Floor haar protocol uit te schrijven, zodat zij haar idee kan gaan testen. “Uzelf heeft mij een groter netwerk gegeven, zodat ik mensen die belangrijk zijn voor mijn zorgidee kan benaderen”, vertelt Wijma. Daarbij wil Floor Wijma beginnende ondernemers nog een tip meegeven, “Schrijf je plan uit, al is het maar met tekeningetjes op papier.” Met het verse communicatieadvies van Scompany kan Floor stappen zetten die bijdragen aan een succesvolle ontwikkeling van haar beweegprogramma!

 

  Ontwikkel jij een zelfzorginnovatie? 

  Wanneer je beginnende ondernemer bent kan je zeker wel een steuntje in de rug gebruiken. Uzelf geeft jou graag dit steuntje in de rug en verbindt jou graag in met onderzoekers, zorgverleners, inwoners, financiers en beleidsmakers in de regio Utrecht. Om zelfzorginnovaties te realiseren en op te schalen. Net zoals bij de innovatie Fit For the Floor

  Kortom ontwikkel jij een zelfzorginnovatie en heb je behoefte aan bijvoorbeeld:

  • een testomgeving
  • een business model
  • bewijs voor de werkzaamheid van je innovatie?

  Meld je aan voor het Uzelf-programma FastForward50 weet jij binnen 50 dagen of je innovatie kansrijk is. Je krijgt antwoord op je vragen, je weet hoe je verder kunt en met welke partijen. Meer info over het programma? Klik hier.

  Ook interessant