Winnaars Sustainable Healthcare Challenge 2017

14 juni 2017

Op donderdag 1 juni vond de Sustainable Healthcare Challenge plaats. In totaal kregen 15 innovaties die dag de kans om een pitch van 1 minuut te houden en zich zo te plaatsen voor de finale. De pitches werden afgewisseld met de inspirerende verhalen van Diana Monissen (bestuursvoorzitter bij het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie) en Jeroen Crasborn (senior adviseur zorgstrategie bij het Zilveren Kruis).

 

Publieksprijs voor DAPP

Na afloop van de eerste ronde pitches trok de jury zich terug om 5 ondernemers te selecteren voor de finale. Ook het publiek mocht stemmen op hun favoriet. Winnaar van de publieksprijs was Daniëlle Nijkamp met DAPP: een applicatie die het sneller en efficiënter maakt voor specialisten om onderling te communiceren gedurende het logistieke tijdspad wanneer er een donororgaan beschikbaar komt.

 

De finalisten

De 5 door de jury geselecteerde finalisten waren:

Deze finalisten kregen elk nog 3 minuten de tijd voor een uitgebreidere pitch met daarin een concrete hulpvraag. Hoe succesvoller de pitch, groter de kans op prijzengeld. Onder de finalisten was een totaalbedrag van € 10.000,- te verdelen door de juryleden. Ook kon het publiek ondersteuning aanbieden. Dat kon zowel in geld als in kind, door bijvoorbeeld hun kennis of hun netwerk aan te bieden.

De 5 finalisten gingen allen naar huis met meer dan voldoende hulp om de volgende stap in de ontwikkeling van hun innovatie te maken.

 

Ook interessant