Succesvol opschalen? Doe mee met de Nationale Zorginnovatieprijs 2019!

18 december 2018

De Nationale Zorginnovatieprijs helpt startups opschalen!

Heb jij een innovatief zorgproduct ontwikkeld? En wil je je markt vergroten of het product verder verbeteren? Dan is het te overwegen om je in te schrijven voor de vierde editie van de Nationale Zorginnovatieprijs die in maart 2019 wordt uitgereikt door Health~Holland . De winnaar maakt kans op € 15.000, krijgt professionele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van de innovatie en toegang tot een waardevol netwerk.

‘Met de Nationale Zorginnovatieprijs willen we startups – organisaties die al een product op de markt hebben gebracht – verder helpen’, aldus organisator Stephanie van Oorschot van Health~Holland. 'De producten moeten als doel hebben de zorg te verbeteren, zoals de winnaars van vorig jaar.' In 2018 won CRDL de vakjuryprijs en sleepte Abena Nova de publieksprijs in de wacht. De CRDL is een soort klankschaal dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt voor mensen die moeite hebben met communicatie en/of sociale interactie. Abena Nova biedt incontinentiemateriaal met sensortechnologie. Hiermee wordt vochtigheid gemeten, waardoor onnodige (nacht) verschoningen en lekkages worden voorkomen.

Wat zijn de criteria?

Om voor de Nationale Zorginnovatieprijs in aanmerking te komen zijn de volgende criteria bepalend:

  • haalbaarheid; wordt het product door zorginstantie gebruikt?
  • schaalbaarheid; zal het gebruik van het product door zorgorganisaties toenemen?
  • toekomstbestendigheid; sluit het product aan bij de trends in de zorg, zoals extramuralisatie en digitalisering;
  • het product heeft toegevoegde waarde voor de patiënt;
  • het product heeft toegevoegde waarde voor de zorgverlener.

‘Het meest bepalend zijn de laatste twee criteria, en dan met name de balans daartussen’, aldus Stephanie.

Waardevol platform

De winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs worden op 14 maart 2019 bekend gemaakt tijdens het Health Valley Event in Pathé Nijmegen.

Nico van Meeteren, directeur Health~Holland: ‘De tien finalisten krijgen daar een unieke kans om hun verhaal te vertellen en zichzelf te laten zien aan alle aanwezigen. Tvens ontmoeten de inzenders een waardevol platform, onder andere met andere startups en zorginstellingen. Zij inspireren en helpen elkaar om verder te komen met hun innovaties.’ Na deze presentaties worden er twee prijzen uitgereikt: de publieksprijs ter waarde van € 5.000 en de vakjury die later wordt gekozen uit vertegenwoordigers van de overheid, het bedrijfsleven, de wetenschap en zorgorganisaties, looft € 10.000 uit aan de nummer 1.'

Kans maken

Finalist wordt je niet zomaar. Zij worden gekozen door de negen regionale partners waar (een selectie) van de inzenders hun innovatie eerder mogen pitchen. De tiende finalist wordt gekozen door Vita Valley. Dus als je in de regio niet gekozen bent, heb je altijd nog een kans. Wil je ook kans maken? Schrijf je dan in vóór 1 januari 2019.

Ook interessant

Nieuws
Image

Slaaprobot in de zorg

21 oktober 2019