Ervaar de zorg van morgen in het Slimmer Leven Huis!

23 mei 2018

Begin juni vindt de 7e editie van de Dutch Technology Week plaats. Een week waarin innovatieve technologieverhalen een podium krijgen. Een week waarin getoond wordt op welke manieren de hightech industrie wonderlijke oplossingen biedt voor maatschappelijke vraagstukken. In het kader van de Dutch Technology Week opent het Slimmer Leven Huis in diezelfde week haar deuren in Eindhoven.

In een veranderende samenleving waar vergrijzing en steeds ouder wordende mensen realiteit zijn, is het belang van eHealth onmiskenbaar groot. Deze overtuiging heerst niet alleen in de zorgindustrie, maar zie je ook terug in de kabinetsdoelstellingen die gericht zijn op meer bekendheid en een bredere implementatie van eHealth. Het aantal kwetsbare mensen neemt toe. En dat vraagt om kwalitatieve, efficiënte en betaalbare zorg. In het Slimmer Leven Huis worden bezoekers meegenomen in de laatste technologische ontwikkelingen met betrekking tot zorg en welzijn.

 

Overzicht in het bos aan technische zorgoplossingen

Maar wat weten mensen eigenlijk al van eHealth en van alle vernieuwende technische toepassingen in de zorg? In hoeverre sluiten de innovaties aan bij de behoeftes van de (toekomstige) zorgbehoevenden en mantelzorgers? En misschien nog wel het meest prangende vraagstuk: kunnen mensen de – voor hen - relevante informatie en zorgoplossingen wel vinden in het bos aan technische oplossingen dat almaar groter groeit?

Dit is waar het Slimmer Leven Huis op inspringt. Met als doel de bezoekers te informeren over veranderingen in de zorg en het aanbod van zorgoplossingen. Door hen producten en diensten laten ontdekken waarvan ze niet op de hoogte waren dat ze bestonden. Veel mensen weten namelijk niet waar (en wanneer) ze moeten beginnen met zoeken naar zorgoplossingen passend bij hun (toekomstige) levenssituatie. Dus zoeken ze niet en beperken ze zich tot datgeen zorgverleners aanrijken of de zorgverzekering vergoed.

In het Slimmer Leven Huis kunnen mensen zelf diverse eHealth oplossingen ervaren. Ze worden gestimuleerd om preventief na te denken over hun eigen zorg of die van hun naasten. Oriëntatie is belangrijk om goed voorbereid de toekomst in te treden en langer je zelfstandigheid te kunnen behouden. In het Huis wordt de interactie met bezoekers daarom ook actief opgezocht, om samen meer te leren over, en gericht te kunnen acteren op de behoeftes, wensen en toekomstige verwachtingen van zorg en welzijn.

 

Vorig jaar lieten ruim 1.000 mensen zich inspireren in het Slimmer Leven Huis

Daar ontdekten zij nieuwe technologische mogelijkheden voor onder andere woongemak en vitaliteit. Ze ontdekten hoe zij zich goed kunnen voorbereiden op de toekomst door zich te oriënteren in de laatste ontwikkelingen op het gebied van ouderenzorg en welzijn.

Om een indruk te krijgen, bekijk het filmpje van vorig jaar hier.

 

 

 

Wil jij de zorg van morgen zelf ervaren? Kom langs in Eindhoven!

Ervaar zelf de nieuwste innovaties voor zorg, wonen, welzijn en sport en blijf zo lang mogelijk vitaal en gezond. Het Slimmer Leven Huis is tijdens de Dutch Technology Week, op 6, 7 en 8 juni te vinden op het 18 septemberplein in Eindhoven. Op 6 juni vindt om 12.00 uur de feestelijke opening plaats. De andere dagen is het huis van 10.00 uur tot 18.00 uur te bezoeken. Reserveren of aanmelden is niet nodig en toegang is gratis.

Bezoek de website van Slimmer Leven 2020 voor meer informatie.

 

Het Slimmer Leven Huis is een initiatief van Coöperatie Slimmer Leven 2020 – partner van Zorginnovatie.nl - in samenwerking met de Rabobank. De experts en innovaties die dit jaar de ervaringen verzorgen, zijn: RabobankSGEFontysWelshopDouble RobotZorgZelf Smart DomoticsHuis van Morgen040BeweegtSenZYXVegroGGD Brabant-ZuidoostVan Egdom Security en Summa Zorg.

 

 

Ook interessant