Laat je inspireren tijdens de eHealth week!

17 januari 2018

Gezond leven voor alle mensen, langer thuis wonen, meer eigen regie voor de patiënt, minder werkdruk voor de zorgverlener. Allemaal zaken waar eHealth een belangrijke rol in kan spelen. Belangrijk dus om hier aandacht aan te besteden. Precies daarom organiseren het ministerie van VWS en het Platform voor de Informatiesamenleving (ECP) van 20 t/m 26 januari de eHealth week.

 

Meer dan 180 activiteiten door heel Nederland

In de eHealth week laten onder andere ziekenhuizen, scholen, zorginstellingen, aanbieders van toepassingen en patiëntenverenigingen zien wat er met eHealth kan. Zo leren (toekomstige) gebruikers (zorgverleners, patiënten, burgers) over de toepassingsmogelijkheden en kunnen ze deze direct ervaren.

Er worden in die week meer dan 180 activiteiten georganiseerd door de ruim 250 partners van de eHealth week. Ook een aantal founding partners van Stichting Zorginnovatie Nederland verzorgen activiteiten, zoals de sessie The future of health (Medical Delta) en de inloopdag bij het Huis van Morgen (Care Innovation Centre). De Vitaal Thuis werkgroepen van VitaValley zijn 25 januari te gast in Twente bij ZGT Almelo, waar ZGT met het Health Innovation Park (HIP) een Interactieve eHealthmarkt en inspiratiesymposium organiseert. Daarnaast zijn de voorrondes voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2018 in de regio’s Noord-Holland, Oost-Brabant en West-Brabant onderdeel van de eHealth week.

Alle activiteiten waar je aan deel kunt nemen, staan beschreven op www.ehealthweek.net. Voldoende mogelijkheid om je volgende week dus te laten inspireren!

 

ICT & health Conference

Op vrijdag 26 januari wordt de eHealth week afgesloten met de ICT & health Conference in het Beatrix theater in Utrecht. De Conferentie is het moment voor duiding en het delen van kennis rond gezondheidstechnologie, innovatie en samenwerkingen. Het belooft een inspirerende dag te worden met vooraanstaande sprekers en interessante workshops.

Meer informatie over deze dag en aanmelden kan via deze website.
(Toegang is gratis, maar vanwege grote interesse wordt er wel een no-show-fee van € 95,- gehanteerd.)

Ook interessant