Sustainable Healthcare Challenge (SHC): data events bekend

18 december 2017

Heb jij een passie voor zorg, innovatie en ondernemen? Dan mag jij de events van de Sustainable Healthcare Challenge (SHC) niet missen!

 

Ieder jaar organiseert SHC een reeks aan evenementen gericht op het stimuleren van jong ondernemerschap in de zorg. Zij slaan een brug tussen studenten, partners en zorgprofessionals, om zo het oprichten van een start-up binnen de zorgsector te stimuleren en te faciliteren.

Hieronder alle data & events in 2018 op een rij: 

 

Inspirator, 8 februari 2018

De Inspirator is het eerste grote event in 2018 en staat geheel in het teken van inspireren en geïnspireerd worden. Dit event is hét moment om op een laagdrempelige manier in contact te komen met verscheidene stakeholders in de zorg, medestudenten en young professionals met een gemeenschappelijke interesse: innoveren in de gezondheidszorg.

Het programma biedt motiverende sprekers, diverse ronde round tables, een workshop, een playground met start-ups en innovaties en een walking diner.

Iedereen met een hart voor zorginnovatie is welkom, maar SHC moedigt met name studenten & young professionals aan om deel te nemen. Tickets kosten €15,- (€7,50 voor studenten) en zijn inclusief diner en borrel. De kaartverkoop start eind december.

 

Masterclass, 22 maart 2018

De masterclass is de tweede in de jaarlijkse reeks events van de SHC. Op de masterclass staat het leren van nieuwe skills centraal. Experts uit het SHC-netwerk geven workshops over verschillende onderwerpen die belangrijk zijn voor startende ondernemers, zoals: pitchen, financiële en juridische kennis, en opschaling.

De masterclass is bedoeld om beginnende ondernemers op weg te helpen met hun start-up. Toegang tot de masterclass en de borrel achteraf kost €15,- (€7,50 voor studenten).  

 

Challenge & Congress, 31 mei 2018

Op de Challenge & Congress komt het hele jaar van de SHC samen. Tijdens dit event wisselen innovatie-pitches (Challenge) en sprekers (Congress) elkaar af. Het event wordt afgesloten met een live-bidding, waar het publiek en de SHC-partners in-cash of in-kind kunnen bieden op de pitchende innovaties en hen zo te steunen in het verder uitrollen van hun idee.

Dit event is interessant voor meerdere groepen. Het eigen netwerk van SHC is aanwezig; partners, supportpartijen, coaches, startups en experts. En daarnaast is het event toegankelijk voor iedereen die het interessant vindt, zoals studenten, young professionals, bestuurders, directeuren, medisch specialisten, investeerders en innovatoren.

De kosten voor de Challenge & Congress bedragen €20,- voor niet-studenten en €10,- voor studenten.

 

SHC-Traject, 22 februari – 31 mei 2018


Het SHC-Traject is speciaal voor enthousiastelingen met een idee over zorginnovatie. Je staat nog aan de start van jouw onderneming, maar je mist nog net dat ene zetje hulp.

Tijdens het SHC-traject krijg je persoonlijke aandacht; er worden exclusieve trainingen verzorgd door SHC-partners en je wordt gekoppeld aan een ervaren coach, die jou gedurende het traject adviseert over het verder ontwikkelen van jouw innovatie. Daarnaast word je begeleid bij het aanleggen van een portfolio, zodat jij aan het eind van het traject iets tastbaars kan meenemen waarmee je kunt laten zien wat jouw innovatie inhoudt. 

Dan rest er nog maar één taak: het publiek en de partners tijdens de Challenge & Congress overtuigen van de waarde van jouw innovatie. Wie weet loop jij die dag weg met financiële en structurele ondersteuning en - niet onbelangrijk - naamsbekendheid.

Ben jij tussen de 18 en 35 jaar en wil jij jouw idee omzetten in een echte start-up? Meld je voor 1 maart 2018 aan via de website van SHC. Hier vind je tevens meer informatie over de voorwaarden, invulling, kosten en toegevoegde waarde van het SHC-traject. 

Ook interessant