MKB in Europa: jouw medische innovatie naar de Duitse markt

11 juni 2018

Ben jij klaar om jouw innovatie op de Europese markt te brengen? Wil jij weten welke kansen er in Duitsland liggen? Kom dan op maandagmiddag 25 juni naar Utrecht. ZonMw organiseert samen met RVO de gratis bijeenkomst ‘Ondernemen in Duitsland’. Een ideale manier om meer over de Duitse markt te leren.

 

De wereld van Duitse zorginnovaties

Vanuit het samenwerkingsprogramma MKB in Europa organiseren ZonMw en RVO een informatiebijeenkomst over de Duitse markt. Tijdens de middag neemt Netherlands Business Support Office (NBSO) Stuttgart je mee in de wereld van Duitse zorginnovaties. NBSO ondersteunt Nederlandse ondernemers bij het zakendoen in Duitsland. Zij verstrekken bijvoorbeeld marktinformatie en beschikken over een uitgebreid netwerk van lokale bedrijven, overheidsinstanties en adviseurs.

Ook komen tijdens de middag verschillende ondernemers aan het woord over hun ervaringen met het betreden van de Duitse markt.

Kun je dus ondersteuning gebruiken bij de introductie en de afzet van medische producten of diensten in Duitsland? Kom dan vooral naar deze bijeenkomst!

 

Programma

  • Hoe is bekostiging voor medische innovaties in Duitsland geregeld? Welke partners of partijen heb je in Duitsland nodig en hoe vind je die?
  • Ervaringen van ondernemers met het betreden van de Duitse markt: IMS Medical, Telepsy en DOVIDEQ Medical.
  • Van welke (subsidie)regelingen kun je gebruik maken? Denk aan Eurostars, EU-SME instrument, Fast Track to Innovation
  • Rondetafelgesprekken en netwerkborrel

 

Locatie en aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats bij RVO in Utrecht (bij Utrecht Centraal Station) van 15:00 tot 17.30 uur. Dit event is gratis, maar registratie is verplicht in verband met toegang tot het gebouw. Meer informatie over deze bijeenkomst vind je op de website van ZonMw. Aanmelden kan via dit inschrijfformulier.

Ook interessant