Inschrijvingen voor Avicenna Hackathon geopend!

06 november 2017

Op 17 en 18 februari 2018 vindt voor de allereerste keer de Avicenna Hackathon plaats. Deze hackathon is georganiseerd in samenwerking met MIT Hacking Medicine, uit het Amerikaanse Boston. Tijdens deze hackathon werken 100 deelnemers uit verschillende vakgebieden gedurende twee dagen intensief samen in teams om een creatieve en innovatieve oplossing te bedenken voor een probleem in de gezondheidszorg.

 

Wat is een hackathon?

Voor ICT'ers is een hackathon een bekend begrip, maar binnen de gezondheidszorg is het fenomeen nog relatief nieuw. Kortgezegd is het een evenement waarbij deelnemers uit verschillende vak- en interessegebieden werken aan de oplossing voor een probleem. Onder deskundige begeleiding werken zij in een weekend naar een oplossing en bijbehorend prototype toe. 

 

Thema: ‘digital medicine’

Het thema van de Avicenna Hackathon is 'digital medicine'. Er is met opzet gekozen voor een dergelijk breed thema. Zo hebben deelnemers alle vrijheid om zelf met problemen te komen die zij ervaren als patiënt of als zorgprofessional. Verschillende sprekers zullen in het weekend voorbij komen om de deelnemers te inspireren. Daarnaast is het evenement een uitgelezen kans voor het opdoen van nieuwe contacten en ontwikkelen van nieuwe samenwerkingen. Aan het einde van de hackathon worden er door de jury prijzen uitgereikt waarmee de winnende teams de kans krijgen om onder begeleiding hun innovatie verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. 

 

Interesse in deelnemen of bijdragen aan de Avicenna hackathon?

De hackathon vindt plaats op 17 en 18 februari 2018 in Utrecht. Jonge zorgfanatici (studenten en young professionals) vanuit alle achtergronden kunnen zich opgeven voor de hackathon via de website van Avicenna Hackathon.

Avicenna is daarnaast nog op zoek naar partijen die willen bijdragen aan dit evenement als partner of vrijwilliger. Hiervoor kan je via het webformulier op hun website contact zoeken.