Inschrijving geopend 2e editie ‘Masterclass Implementatie van eHealth 2021

15 september 2020

Goed nieuws voor innovatiemanagers, programmamanagers en projectleiders in de zorg: na een succesvol eerste jaar van de Masterclass Implementatie van eHealth, komt er een tweede jaar vanaf januari 2021. Health Valley en Buro Wisselstroom hebben deze Masterclass samen met netwerkpartners ontwikkeld.

De uitbraak van Corona laat zien dat een goede implementatie van eHealth belangrijker dan ooit is. Meer en meer zorgorganisaties zochten of zoeken nog steeds naar mogelijkheden om fysiek contact met patiënten te verminderen. Alles staat in het teken van het waarborgen van de kwaliteit en continuïteit van de zorg. Door het gebrek aan een goede implementatie stranden alleen nog steeds veel eHealth projecten vroegtijdig en wegen investeringen niet op tegen de resultaten. Neem jouw lessen hierover mee en leer samen met vakgenoten in 2021 hoe je ervoor zorgt dat eHealth projecten wel goed geïmplementeerd worden in jouw organisatie! 

Succesvol eHealth implementeren

De focus ligt op een succesvolle implementatie van innovaties (waaronder eHealth). Je leert eHealth succesvol te implementeren in de praktijk. Je ontdekt welke stappen er op sociaal en technisch vlak genomen moeten worden. En je leert vorm te geven aan de organisatieverandering die daarmee gepaard gaat. Daaraan gekoppeld leer je de noodzaak tot verandering over te brengen in alle lagen van de organisatie. Met als resultaat dat verandermanagement, -trajecten en -processen goed worden ingezet om de innovatie te begeleiden. Ook wordt in het programma aandacht besteed aan ‘persoonlijke ontwikkeling’ om je eigen kracht en competenties in kaart te brengen en te verbeteren. En om voor een succesvolle implementatie optimaal gebruik te maken van een gebalanceerde teamsamenstelling.

9 dagen

De masterclasses bestaan uit praktisch toepasbare theorie en casuïstiek uit de zorg. De masterclass omvat vijf blokken verdeeld over 9 dagen, die je als deelnemer doorloopt aan de hand van eHealth-problematiek uit je eigen organisatie. Start is januari 2021 en afhankelijk van de Corona Maatregelen zoveel mogelijk in fysieke vorm in regio Utrecht.

Meer informatie en gratis webinar

Kijk voor meer informatie op www.ehealthlerenimplementeren.nl en/of meld je aan voor de gratis introductie webinar van de masterclass op 22 september aanstaande. 

Ook interessant