HIA 2020 – Meet The Teams

24 september 2020

Op dinsdag 15 september was het zover: de start van de tweede editie van de Health Impact Accelerator! Tien inspirerende teams hebben hun innovatieve ideeën voor een gezonder Nederland gepitcht voor een enthousiast publiek en een kritische jury. Met scherpe vragen van de jury en interactie met het publiek werden alle startups uitgebreid besproken. Ook was spreker Rosanne Warmerdam – medeoprichter The Pando Network en HealthBlocks – aanwezig om de deelnemers te vertellen over haar ervaringen als startend sociaal ondernemer op het gebied van gezondheid en zorg. 

De teams zagen het pitch event als een uitgelezen kans om over hun startup te vertellen en wat ze ermee willen betekenen voor de maatschappij. Twee teams konden niet fysiek aanwezig zijn, maar wilden deze kans niet laten liggen en lieten hun pitch horen via een onlineverbinding – één zelfs vanuit een vakantiehuisje in Italië! Zó graag wil iedereen dat plekje veroveren voor het Health Impact Accelerator programma, om hun startup verder op te zetten. 

Bij elk team was de passie en het enthousiasme duidelijk aanwezig. Door de interactie met het publiek kwamen er mooie reacties en interessante tips die elk team mee kan nemen gedurende het verdere proces. Zo kwamen verschillende onduidelijkheden en twijfels bij de teams aan bod en gaf het publiek suggesties om dit aan te pakken en te verbeteren. 

De vraag aan het publiek om de pitches te beoordelen zorgde voor een wel hele speciale sfeer. Zeker omdat je de juryleden naar voren zag hollen om te zien wat de zaal dacht. Ja, en dan zijn de andere teams niet alleen maar je collega’s, maar ook je concurrenten... – Véronique Nas, LifeSight.me

Van de tien deelnemende teams zijn er door de jury vijf teams uitgekozen die door mogen naar de Health Impact Accelerator. De komende weken zullen zij aan de slag gaan met experts om hun zorginnovatie verder te ontwikkelen. 

Hieronder stellen we graag deze startups aan jullie voor! 

Bizzerd.work

Bizzerd.work zet zich in voor jongeren met een arbeidsbeperking die niet gemakkelijk kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt. Dit wordt gedaan door alle benodigde informatie, zoals diploma’s, certificaten, talenten, te bundelen in een digitaal visitekaartje die gemakkelijk gedeeld kan worden met potentiele werkgevers, scholen of gemeentes. Zo kunnen jongeren gemakkelijk laten zien welke diploma’s en talenten zij bezitten, welke werkervaring ze hebben opgedaan én relevante informatie voor werkgevers over bijvoorbeeld jobcoaches, UWV of andere instanties waar zij mee te maken hebben.

Voor meer informatie: Bizzerd.work

LifeSight.me

LifeSight wil patiënten inzicht geven in gepersonaliseerde lifestyle keuzes. In een app worden studie-resultaten in PubMed toegankelijk en relevant gemaakt aan de hand van ratings. Die rating is gebaseerd op de betrouwbaarheid van de studie en de effect grootte. Zo kunnen mensen zelf inzien of een gekozen lifestyle interventie kan bijdragen aan een betere gezondheid. En in een web interface kunnen mensen ook zelf hun ervaringen met de gekozen lifestyle interventie delen. Zo wordt alle informatie over hetzelfde onderwerp samengevoegd. 

Voor meer informatie: LifeSight.me

Citizen Engagement Platform

Er wordt nog altijd veel ontwikkeld, onderzocht en aangeboden op het gebied van gezondheid en welzijn, wat niet aansluit bij het dagelijks leven van mensen die het gebruiken. Dit kan voorkomen worden door direct vanaf het begin van de ontwikkeling van een innovatie samen te werken met de eindgebruikers, de burgers in onze maatschappij. 

Het Citizen Engagement Platform is een online participatie community waarbinnen iedereen die werkt aan een vitalere samenleving competenties op het gebied van burgerparticipatie kan ontwikkelen. Het platform ondersteunt hen daarbij in het stapsgewijs uitvoeren van participatie. Zo gaan we samen van praten over participatie naar praten met en wordt de burger gestimuleerd tot meedoen binnen de eigen context.

Fitsurance

Fitsurance zet data, metingen en persoonlijk advies in om mensen te helpen bij het realiseren van hun doelen met betrekking tot vitaliteit, gezondheid, fitheid en belastbaarheid. Door middel van metingen en interventies krijgt men snel inzicht in de eigen fysieke en mentale gesteldheid. Het Fitsurance team analyseert de resultaten en vertaalt dit naar een praktisch beweeg-, voedings- en leefstijladvies, afgestemd op de persoonlijke situatie. 

Voor meer informatie: fitsurance.nl

School for Ninja

School for Ninja heeft als doel jongvolwassenen hun speelsheid weer terug te geven dankzij speelkracht training. Speelkracht is gebaseerd op speltheorie en gedragstherapie. Net als mindfulness ter preventie én genezing van stress, voor een gezonde en leuke leefstijl. De School for Ninja training bestaat uit een gepersonaliseerde app waarmee mensen via speelse missies leren het dagelijks leven met verbeeldingskracht te benaderen. Inzichten kunnen via de app anoniem met anderen gedeeld worden, voor een speelsere (organisatie)cultuur. De training is uit te breiden met inhoudelijke sessies, persoonlijke begeleiding en reporting.

Voor meer informatie: schoolforninja.nl

Wil je meer weten over de Health Impact Accelerator of zelf meedoen met een volgende editie? Klik hier voor meer informatie!

Ook interessant