Inschrijven wave 4 CrossCare kan tot 24 september!

15 augustus 2018

Zorgondernemers uit het zuiden van Nederland opgelet! In juli is de vierde wave van het Interreg project CrossCare geopend. Aanmelden kan tot 24 september. CrossCare geeft zorginnovatoren ondersteuning in het doorontwikkelen, testen en implementeren van hun innovatie.

Het project CrossCare draagt bij aan de ontwikkeling van zorginnovaties (product, dienst, concept) door financiële steun te bieden. Daarnaast biedt CrossCare zorgproeftuinen aan. Een zorgproeftuin of living lab maakt het mogelijk om een zorginnovatie te creëren en te toetsen samen met eindgebruikers. CrossCare is bovendien een mooie kans om over de grens heen te kijken: zowel Nederlandse als Belgische organisaties zijn aan het project verbonden.

 

Aanmeldingsvoorwaarden wave 4

Ten opzichte van de eerste drie waves, zijn er deze vierde ronde wat andere voorwaarden. Zo maken enkel bedrijven die gevestigd zijn in de grensregio (Limburg, Brabant, Zeeland) kans op deelname. Daarnaast staat de inschrijving alleen voor MKB’ers open en gaat het specifiek om kleine of medium projecten.

Innovaties die voor de eerste drie waves geselecteerd waren, zijn bijvoorbeeld Arthe, EmmaCOPD, NightWatch en IncoSense Smart.

 

Doe de quickscan!

Wil jij weten of jij met jouw zorginnovatie in aanmerking komt voor het traject van CrossCare? Doe dan deze quickscan. Binnen 8 vragen weet je of jouw innovatie geschikt is voor deelname.

Als jouw onderneming geschikt blijkt, kun je via de website van CrossCare het aanmeldformulier downloaden. Het aanmeldformulier wordt beoordeeld op de volgende criteria:

  • Innovatieve waarde
  • Economisch toegevoegde waarde
  • Technische haalbaarheid van de uitvoering
  • Baat bij samenwerking met een proeftuin
  • Maatschappelijke relevantie
  • Commerciële haalbaarheid (o.a inpasbaarheid in het zorgsysteem)

 

Over CrossCare

Het project CrossCare stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg. CrossCare is een samenwerking van 8 organisaties in Nederland en België. In Nederland nemen de proeftuinen – en partners van ZorgInnovatie - CIC, SlimmerLeven en EIZT hier aan deel. Meer informatie over CrossCare vind je op hun website.