Eerste CrossCare Convention groot succes

19 juli 2017

Op dinsdag 13 juni vond het eerste evenement van het Interreg-project CrossCare plaats: CrossCare Convention. Dit congres bracht de zorg- en bedrijfsnetwerken van drie Vlaamse en drie Nederlandse zorgproeftuinen in CrossCare samen.

Peter Bellens, gedeputeerde van de provincie Antwerpen, opende de eerste CrossCare Convention en sprak met veel lof over het succes van het project. Tot nu toe zijn er in de eerste drie waves samen, 160 zorginnovaties ingediend. Verschillende CrossCare-projecten lichtten in de ochtend hun ervaringen en resultaten toe. Zo pitchten MINZE Health, Livassured, Novosanis, MijnCOPD en INGA Wellbeing tijdens het plenaire gedeelte hun innovatie voor een vakkundig panel.

In de middag konden de bezoekers van CrossCare Convention nog meer kennis ophalen in de verschillende parallelsessies. Er waren sessies over het betrekken van eindgebruikers bij je project, over het schrijven van een goed projectdossier, over businessmodellen in de zorg en over het aanvragen van CE-keuringen. Ook waren er sessies over de financiering van de gezondheidszorg in zowel Nederland als België. De presentaties kun je hier terugvinden.

 

 

Wat is CrossCare?

CrossCare draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van zorginnovaties (product, dienst, concept) door het aanbieden van een zorgproeftuinen en beschikt over een fonds waarmee innovatieprojecten kunnen worden ondersteund. Dit fonds wordt beschikbaar gesteld via Interreg Vlaanderen-Nederland.

Om problemen in grensregio’s aan te pakken en grensoverschrijdende samenwerking binnen Europa te bevorderen, heeft de Europese Unie het Interreg-programma in het leven geroepen. Elke grensstreek binnen de EU kent een eigen Interreg-programma. Langs de grens tussen België en Nederland is Interreg Vlaanderen-Nederland het belangrijkste programma. Interreg Vlaanderen-Nederland subsidieert grensoverschrijdende projecten voor slimme, groene en inclusieve groei.

Project CrossCare is een mooie kans voor ondernemers in de zorg om hun markt te vergroten, aangezien CrossCare bestaat uit een samenwerking van 8 organisaties in Nederland en in België. In de praktijk blijken landsgrenzen nog steeds grote barrières in de markt en CrossCare helpt om deze grenzen te overschrijden.

 

 

Doe de quickscan

Wil je weten of jouw innovatie in aanmerking komt voor deelname aan het CrossCare programma? Doe dan de quickscan. Door het beantwoorden van 8 korte vragen weet je direct of je past binnen CrossCare.