Publieksprijs winnaar Abena Nova binnenkort op de markt

14 augustus 2018

Afgelopen maart won Abena Nova de Nationale Zorginnovatie Publieksprijs 2018. Met de slimme incontinentieluier ontvingen zij maar liefst 32% van de stemmen. ‘De levenskwaliteit van cliënten wordt verhoogd, terwijl zorgverleners tijd winnen’, aldus het overheersende sentiment onder het stemmende publiek.

 

Zorg voor mensen met incontinentie verbeteren

Abena Nova is een Deense fabrikant met als missie de kwaliteit van zorg voor mensen met incontinentie te verbeteren. In samenwerking met Philadelphia Zorg lanceerden zij in 2017 de eerste slimme luier voor dagelijks gebruik.

Met succes! Want inmiddels wordt er op zestien verschillende locaties van zorggroep Philadelphia gebruik gemaakt van de slimme incontinentieluier. De slimme luier is uitgebreid getest en wordt binnenkort, onder de naam Abena Nova, op de markt gelanceerd. De slimme luier zal iets duurder uitvallen dan de reguliere luier, maar vanwege de tijdsbesparing en minder ongelukjes zal de Abena Nova onderaan de streep juist kosten besparen.

 

"Als Deens familiebedrijf hebben we deze oplossing ontwikkeld samen met de mensen aan het bed en in het bed. Wij geloven dat e-health en slimme technologie kan bijdragen aan een betere zorg, zowel voor de cliënten als de mensen op de werkvloer. Samen met zorgprofessionals werken aan slimme oplossingen voor een onderschat probleem zoals incontinentie kan echt het verschil maken."- Rob Basjes, directeur Abena Nederland.

 

Continue monitoring van het vochtniveau middels de Abena Nova App

De Abena Nova bevat slimme technologie van MediSens Wireless die continue veranderingen in het vochtniveau van de luier nauwkeurig registreert. Aan elke luier is een discreet apparaatje verbonden dat de zorgprofessionals draadloos informeert over de status van de luier in de Abena Nova App. Door de nauwkeurige informatie kunnen zorgmedewerkers de slimme luier gebruiken om de zorg beter te plannen.

 

Meer weten over de Abena Nova? Bekijk de innovatie hier op ZorgInnovatie.nl.

Ook interessant

Nieuws
Image

Slaaprobot in de zorg

21 oktober 2019