Voca Zorg wint Health Impact Accelerator 2023!

13 juni 2023

En de winnaar is… Voca Zorg! Het team, bestaande uit Ron Veerkamp, Koos van Brecht en Dennis Bollen, werd tijdens de Zorg & ICT beurs uitgeroepen tot de winnaar. Gedurende de Health Impact Accelerator hebben ze hun onderneming het beste weten te vertalen naar een sterke business case.

Voca Zorg is een platform voor en door zzp’ers in de zorg. Op het platform kunnen zzp’ers en zorginstellingen elkaar vinden zonder tussenkomst van een intermediair. De aangemelde zzp’ers beheren via Voca Zorg zelf hun beschikbaarheid, profiel en tarief. Opdrachtgevers kunnen via het platform gemakkelijk een geschikte zzp’er benaderen. 

Pitchen voor de jury

De week voorafgaand aan de uitreiking hebben de deelnemers hun ondernemingen gepitcht voor een jury met veel kennis op het gebied van ondernemerschap. Naast Voca Zorg deden ook Kwebbel Care, Carapax IT, Zelfzorg aan Zee en Fox Connect mee met het programma. De jury bestond uit Stephan Hulsbergen, Björn Vennema, Liesbeth Leurs en Bob Rogmans.

Voca Zorg is volgens de jury de terechte winnaar van deze editie. Juryvoorzitter Stephan Hulsbergen: “We zien een grote positieve bijdrage op de capaciteit in de gezondheidszorg, een sterke visie van het team, een uitstekende pitch en geruststellende antwoorden op de vragen van de jury.” Ook was de jury te spreken over de lock-in van het platform. Zo is 49% van de aandelen in handen van een opgerichte vereniging, waar alle deelnemende zzp'ers lid van zijn. Hierbij geldt dat hoe meer een zzp'er via Voca werkt, hoe groter diens aandeel wordt. 

Eerste reactie

Het team achter Voca Zorg is onwijs blij met de winst en noemt het een prachtige afsluiting van het traject. Ron Veerkamp: “De Health Impact Accelerator is al een prijs op zich. We hebben zoveel geleerd en nieuwe inzichten gekregen van zowel de coaches als de andere deelnemers." 

"Je maakt tijdens de Health Impact Accelerator zo'n steile leercurve die we anders nooit voor elkaar hadden gekregen."

Collega Koos van Brecht vult nog aan: “Het voelt als een luxe om met z’n drieën dit programma te doorlopen." De mannen van Voca Zorg werken alle drie fulltime naast hun werkzaamheden bij Voca Zorg. "Het zijn lange intensieve dagen die je met elkaar doorbrengt zonder enige afleiding. Daardoor krijg je echt het inzicht dat sommige dingen gewoon anders moeten."

De komende dagen zijn de heren van Voca Zorg nog te bezoeken op de Zorg & ICT beursWil je meer weten over Voca Zorg? Kijk dan vooral even op hun website: www.vocazorg.nl

Over de Health Impact Accelerator

Tijdens de Health Impact Accelerator worden ondernemers uitgedaagd om hun eigen onderneming volledig onder de loep te nemen. Onder begeleiding van ervaren coaches gaan de deelnemers aan de slag met onderwerpen zoals het financieel model van de onderneming en het opzetten van een knallende investeerderspitch. Tegelijkertijd werken ze wekelijks aan het aanscherpen van hun business plannen. Zo kunnen ze hun onderneming in 10 weken naar een hoger niveau tillen.

Voca Zorg HIA