Verne Health wint Utrechtse voorronde Nationale zorginnovatieprijs

09 februari 2024

Verne Health werd tijdens de Utrechtse voorronde tot regiowinnaar uitgeroepen en dingt mee naar de Nationale Zorginnovatieprijs 2024, die op 10 april wordt uitgereikt tijdens de Dutch Health Week. Van 7 tot en met 14 april staat Utrecht geheel in het teken van toegankelijke zorg en gezondheid voor iedereen. Met 15.000 deelnemers aan ruim twintig evenementen, doet de regio een volle week lang dienst als centrale health hub. Onderdeel daarvan is de uitreiking van de Nationale Zorginnovatieprijs, die plaatsvindt op het hoofdpodium van het grootste health-tech evenement van Nederland: Zorg & ict. Deelnemers maken kans op de vakjuryprijs van €10.000, de publieksprijs is goed voor €5.000.

Spraakmakende winnaar
De Utrechtse regionale voorronde vond gisteren plaats bij ROM Utrecht Region, medeorganisator van Dutch Health Week. Zes Life Sciences & Health bedrijven presenteerden hun baanbrekende producten, stuk voor stuk mensgerichte innovaties die helpen zorg en gezondheid te verbeteren. 

De jury riep Verne Health uit tot regionale winnaar, met hun spraakmakende Chatbot Verne. “De Chatbot helpt mensen met beweegklachten op weg waardoor ze direct aan de slag kunnen met hun herstel. Ik vond het mooi om te horen dat de jury sprak over een bewezen product waar een patiënt echt mee geholpen is. Ik ben benieuwd naar de andere regionale winnaars en kijk uit naar een inspirerende Dutch Health Week.”

Voorzitter van de jury Liesbeth de Bock: “Het is een concrete zorginnovatie die eigenlijk al in staat is om zorggebruik te verminderen, het is goed schaalbaar en heeft een goed doordachte aanpak. Met dat laatste bedoel ik dat er een duidelijke focusgroep achter zit, de inhoud is wetenschappelijk onderbouwd en de aanpak is gedegen. Chatbot Verne heeft veel potentie om ook de landelijke winnaar te worden.”
 
Toonaangevend en toegankelijk
Ondernemingen die hun innovatie uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een steuntje in de rug gebruiken. Daarom reikt Zorginnovatie.nl jaarlijks de Nationale Zorginnovatieprijs uit aan de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. Alle regionale winnaars krijgen een plekje op het Heart of Health-startupplein, een samenwerking tussen ROM Utrecht Region en Health~Holland. Doel is om via samenwerkingen de regio te helpen uitgroeien tot het toonaangevende Open Health Lab van de Nederlandse en Europese Life Sciences & Health-sector. Kortom: regio Utrecht als groot, toegankelijk laboratorium voor het testen, valideren en implementeren van innovaties die de gezondheid van de mens verbeteren. Er wordt actief gelobbyd om een versnelde ontwikkeling van de sector te kunnen bewerkstelligen.

Jelle Heisen met de cheque omringt door het publiek