Terugblik Dutch Health Week

23 juni 2022

De Dutch Health Week zit er weer op! Op 14, 15 en 16 juni vond de Zorg & ICT beurs plaats, als onderdeel van de Dutch Health Week. En wat een inspirerende week vol innovatieve ontwikkelingen was dat. Team Zorginnovatie.nl was hier ook drie dagen lang, met een stand vanuit Health~Holland. Maar nog belangrijker, de (regio)winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs en een aantal winnaars van de Health Impact Accelerator waren hier ook van de partij! 

Op het Dutch Health Hub Lab (powered by Health~Holland) was plek voor twintig inspirerende ondernemingen om hun innovatie tentoon te stellen. Met een goede locatie vlak bij de ingang van de beurs en veel aanloop van de aanwezigen was het een mooie gelegenheid voor de ondernemers. Vanuit Health~Holland mochten we de (regio)winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs 2022 en een aantal winnaars van de Health Impact Accelerator aandragen voor een plekje op het lab.  

Voor de ondernemingen op het Dutch Health Hub Lab was de beurs een mooie kans om mensen kennis te laten maken met hun innovaties en met nieuwe doelgroepen in gesprek te gaan. Een stand op de beurs geeft namelijk de gelegenheid om op een laagdrempelige manier een groot publiek te bereiken. Zo was er ruimte om al bekende partners te spreken maar ook om nieuwe connecties te maken. Eef Lamers (Micro-Cosmos): “We hebben de kans aangepakt om ook bij doelgroepen waarin we nog niet actief zijn, zoals in de ouderenzorg, ons netwerk te vergroten.” Stefan Vogelzang (VRelax) liet weten dat de doelgroep op de beurs goed aansloot bij wat VRelax te bieden heeft: “je wist dat men echt kwam voor medische technische innovaties.” Kees van het Maalpad (SARA Robotics): “Vooral de dialoog die ontstond tussen bezoekers uit verschillende sectoren heeft geleid tot nieuwe inzichten en geeft ons een boost aan positieve energie.”

Naast de bekenden op het Dutch Health Hub Lab liepen er nog vele andere bekende gezichten rond op de beurs. Zo waren oud-winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs Moovd, Post-IC en OZOverbindzorg ook aanwezig met een eigen stand, en kwamen we nog meer HIA-bekenden tegen zoals Embedded Fitness en de meest recente winnaar Tante Co. Al met al was het een waardevolle week met veel bijkletsen en nieuwe contacten opdoen. We kijken nu alweer uit naar de volgende editie in 2023. Hopelijk zien we ook dan weer veel bekenden terug!