Podcast: structurele bekostiging van zorginnovaties

12 februari 2024

De vijfde aflevering van de Zorg voor innoveren podcast heeft structurele bekostiging als thema. Stel, je hebt als zorgmedewerker of ondernemer een innovatie die de zorg echt gaat verbeteren. Veel zorg vernieuwingen komen via projectsubsidies tot stand, maar een structurele bekostiging van de innovatie is vaak een stuk lastiger te realiseren.

Wanneer moet je met welke partijen spreken? Begin je bij de zorginstellingen of juist bij de zorgverzekeraar? Dat zijn flinke uitdagingen.

Over die uitdagingen spreken we met zorginnovatoren Laura Pronk, mede-oprichter van Huisartswerkt.nl en Piet Hein van Dam, mede-oprichter van Clear.bio. Vanuit twee heel verschillende perspectieven vertellen zij over de ervaringen die zij opdeden met structurele bekostiging van hun innovaties. 

Beluister de podcast

Luister op de fiets, in de trein of tijdens een wandeling via een van de applicaties zoals Spotify of Google Podcasts. Via onderstaande knop kun je kiezen uit jouw favoriet. Vergeet ons niet te volgen via jouw favoriete podcast-app. Veel luisterplezier!

Luister nu!

Een achtergrond van verschillende tinten groen, met daarop het logo van Zorg voor innoveren en daaronder de tekst 'De Podcast'. Rechts twee foto's van de gasten: Laura Pronk en Piet Hein van Dam