Maak kennis met de finalisten van de Nationale Zorginnovatieprijs 2021

26 februari 2021

11 maart is het zover: de uitreiking van de Nationale Zorginnovatieprijs 2021! Dé prijs voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. In de maand februari vonden de voorrondes van de Nationale Zorginnovatieprijs 2021 plaats en werd bekend gemaakt welke innovaties kans maken op deze felbegeerde prijs. Benieuwd welke finalisten aanwezig zullen zijn tijdens de finale op 11 maart? Bekijk dan snel onderstaand overzicht!

Tinybots - Regio Gelderland, Health Valley

Door een cognitieve beperking hebben mensen zorg nodig. Soms is fysieke zorg nodig, maar met de juiste begeleiding kan iemand het nog vaak zelf. Zorgverleners kunnen deze ondersteuning bieden door Tessa in te zetten. Tessa is een zorgrobotje die verbale begeleiding geeft. Met Tessa kan de cliënt weer meer zelf en heeft daarom minder fysieke zorg nodig. De cliënt heeft zo meer zelfregie en het geeft de broodnodige tijd terug aan de zorg. Zo maakt Tessa het verschil.

Moovd - Regio Overijssel, Health Innovation Park

Moovd ontwikkelt digitale therapieën in verschillende segmenten in de gezondheidszorg. Dit geeft mensen laagdrempelig toegang tot hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg, zowel curatief als preventief. Door het innovatief en creatief toepassen van technologie, in samenwerking met experts helpt Moovd patiënten, therapeuten en zorgverzekeraars vooruit.

Cue2Walk - Regio Zuid-Holland, Medical Delta

Cue2Walk is een draagbaar ‘slim apparaat’ dat door middel van een algoritme en met behulp van een bewegingssensor de beweegpatronen van de Parkinson patiënt in kaart brengt. Wanneer er een afwijking van het beweegpatroon plaats vindt, zoals het geval is bij een freeze of gait, wordt er gestart met een cue die de drager helpt om zelfstandig de motoriek aan te passen om het evenwicht te bewaren. Dit automatisch detecteren van freezes wordt smart cueing genoemd en zorgt ervoor dat de Cue2Walk eenvoudig te integreren is in het dagelijks leven.

CLEAR - Regio Noord-Holland/Flevoland, Amsterdam Economic Board

Clear is een gepersonaliseerd voedingsprogramma op basis van real-time biomarkers met AI-gestuurde voedingsaanbevelingen, met als doel ondersteuning van een gezonde leefstijl. Door het meten van glucose en het loggen van geconsumeerde voeding biedt Clear gepersonaliseerd voedingsadvies op basis van biodata. Clear kan ingezet worden voor zowel de preventie van welvaartsaandoeningen als ziekte management van aandoeningen waarbij voeding een rol speelt. 

HAPPI APP - Regio Utrecht, ROM Utrecht Region

Happi is het platform dat patiënten kennis gemak en vertrouwen geeft in de omgang met hun chronische ziekte door alles wat hiervoor nodig is te bundelen in de alles-in-1 "Health appie" Happi. Van monitoring op afstand tot medicatie bestellen tot 2-wekelijkse berichten van de patiëntenvereniging. Allemaal mogelijk via het Happi platform.

Total Cup - Regio Groningen/Friesland/Drente, Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN)

De Total Cup® van Total Innovation is een nieuwe drinkbeker ontwikkeld vanuit praktijk en wetenschap en biedt dé oplossing voor minder verslikken en meer zelfstandigheid. Total Innovation wil mensen helpen die ten gevolge een ziekte of handicap te maken krijgen met een stoornis in het slikvermogen.

De Kracht van kleding - Regio West-Brabant/Zeeland, Care Innovation Center West-Brabant

Door middel van het sociale innovatieprogramma De Kracht van kleding binnen zorginstellingen laat Dress Case je vanuit verschillende invalshoeken en met een open vizier kijken naar de rol van kleding bij mensen met een beperking. Zodat kleding kan worden ingezet ten behoeve van een goed leven voor mensen met een beperking.

Pharmi - Regio Oost-Brabant, Coöperatie Slimmer Leven

Pharmi BV is een bedrijf dat digitale apotheekzorg mogelijk maakt, door bestaande gevalideerde medicijninformatie in één platform te integreren. Het is een app, een empathische virtuele assistent en een Zorgdashboard. Pharmi geeft eerlijke en begrijpelijke informatie aan de patiënt bij de start van een nieuw medicijn en helpt de apotheker bij het bieden van digitale zorg aan de patiënt. 

Ontmoetingen- Online - Regio Limburg, EIZT

Ontmoetingen- Online is een vernieuwend interactief digitaal platform, aangeboden via de eigen televisie van deelnemers en bediend met de vertrouwde afstandsbediening. Met frisse zinvolle dagbesteding voor kwetsbare mensen. Binnen de sessies is veel ruimte voor gesprek, wat het interactieve element onderstreept.  

Post-IC - Regio Noord-Brabant

Een opname op de Intensive Care is een ingrijpende gebeurtenis voor patiënten en hun familieleden. Het verwerken van deze periode gaat gemakkelijker wanneer er tijdens de opname een dagboek wordt bijgehouden door de patiënt, familieleden en verpleegkundigen. Het dagboek geeft inzicht in wat er precies is gebeurd en helpt om het vertrouwen in eigen kunnen te herstellen.