Lucien Engelen reikt dit jaar Nationale Zorginnovatieprijs uit

14 maart 2024

Zorginnovatie.nl is verheugd om aan te kondigen dat Lucien Engelen, zorginnovatie-strateeg en CEO van Transform.Health, dit jaar de Nationale Zorginnovatieprijs uitreikt. Als eregast verzorgt Engelen tijdens de uitreiking een korte keynote over de toekomst van de zorg en zal vervolgens op feestelijke wijze de winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs bekend maken.

Over de Nationale Zorginnovatieprijs

Het is voor zorgondernemers een uitdaging om hun bedrijf daadwerkelijk tot een succes te maken. Daarom reikt Zorginnovatie.nl in 2024 voor de negende keer de Nationale Zorginnovatieprijs uit aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase. De finalisten maken kans op de vakjuryprijs ter waarde van €10.000 en op de publieksprijs ter waarde van €5.000. De vakjurywinnaar wordt gekozen door een deskundige vakjury. Zij buigen zich tijdens de finale op 21 maart als onderdeel van het Health Valley Event over de acht finalisten. De winnaar van de publieksprijs is in handen van het publiek, dat tijdens de stemronde van 20 maart tot en met 3 april kan stemmen op hun favoriete zorginnovatie.

Snijvlak van innovatie en strategie

Engelen bevindt zich met zijn werkzaamheden op het snijvlak van innovatie en strategie. Vanuit deze positie zet hij zich in om technologie en innovatie in de zorg te bevorderen. Met zijn rijke ervaring in zorginnovatie en visie op de toekomst, weet Lucien de deelnemers en publiek zeker te inspireren.

Sinds jaar en dag positioneert en profileert de Nationale Zorginnovatieprijs innovatieve ondernemers,”​ vertelt Nico van Meeteren, algemeen directeur van Health~Holland. Vele deuren openen zich voor de winnaars en de runners up  en zo krijgt hun marktbenadering met hun producten een boost én ontstaan er ook nieuwe partnerschappen met kennisorganisaties en, minstens zo belangrijk, met gezondheid- en zorginstellingen. Hoe mooi is het dan ook dat dit jaar Lucien deze prijs uitreikt en bovendien de ondernemers en het publiek meeneemt in de technologie voor de gezondheid- en zorgwereld van morgen. In- én exspiratie verzekerd!

Uitreiking

De uitreiking van de Nationale Zorginnovatieprijs vindt plaats op woensdag 10 april, tijdens Zorg & ict – onderdeel van Dutch Health Week. Dagvoorzitter Jim Stolze zal de uitreiking modereren, waarbij Lucien Engelen een keynote verzorgt en vervolgens de winnaars bekend maakt.

Lucien Engelen