Dit zijn de vier finalisten van de ActiZ-WTDM Innovatieprijs

02 juni 2023

Wie gaat er vandoor met de ActiZ-WDTM Innovatieprijs 2023? De vakjury heeft uit alle inzendingen vier finalisten geselecteerd die staan de trappelen om de zorg voor ouderen en chronisch zieken op te schudden. Deze vier startups met innovatieve oplossingen voor de verpleeghuiszorg of zorg thuis, mogen meedoen aan de pitchwedstrijd tijdens de Zorg & ICT Beurs op 15 juni in Utrecht. 

De winnaar van de competitie wordt beloond met de prestigieuze ActiZ-WDTM Innovatieprijs. De Innovatieprijs bestaat naast erkenning ook uit begeleiding door een netwerk van een professioneel team van innovators en experts om de start-up verder te brengen. Daarnaast krijgt de winnende start-up een plek op het Anders Werken in de Zorg congres eind 2023. Wie zal er zegevieren en de erkenning krijgen die ze verdienen?

Finalisten Pitchcompetitie

 • Attendi - dé pionier in spraakoplossingen voor de zorg
  Wist je dat maar liefst 35% van de kostbare zorgcapaciteit verloren gaat aan administratieve taken en verslaglegging? Attendi heeft dé oplossing: spraakherkenning. Met behulp van hun geavanceerde technologie wordt complete documentatie gecreëerd, zonder dat dit ten koste gaat van de waardevolle tijd en aandacht voor patiënten en cliënten.
 • Floortje - jouw gids in de wereld van zorgtechnologie!
  Floortje helpt zorgmedewerkers en cliënten bij het ontdekken en selecteren van de meest geschikte zorgtechnologieën. Met geavanceerde algoritmen en diepgaande kennis van de zorgsector, biedt Floortje direct bruikbare aanbevelingen die perfect aansluiten bij specifieke behoeften en situaties. Dankzij Floortje wordt het maximale potentieel van zorgtechnologie benut en wordt de kwaliteit van zorg verbeterd.
 • Genus Care - dé ultieme oplossing voor zorg op afstand en digitalisering in de zorg
  Het Genus Home Care systeem helpt zorgverleners en mantelzorgers eenvoudig verbinding maken met cliënten, vitale functies monitoren, tijdig alarmen ontvangen en zelfs beeldbellen en foto's uitwisselen. Dit maakt zorg op afstand persoonlijker, efficiënter en betrouwbaarder dan ooit tevoren.
 • Micro-Cosmos - een innovatieve oplossing die het comfort en herstel van patiënten aanzienlijk verbetert
  De Micro-Cosmos bedkap zorgt ervoor dat patiënten en cliënten van een rustige slaapomgeving genieten, wat bijdraagt aan een sneller herstel. De bedkap minimaliseert externe prikkels, waardoor een diepere en ontspannen slaap mogelijk is. Bovendien verlicht de bedkap de werkdruk van verpleegkundigen door oproepen en verstoringen in de nacht te verminderen, waardoor zij zich kunnen concentreren op andere belangrijke taken, terwijl de patiënten comfortabel en ongestoord kunnen rusten.

Laat je ook inspireren op de Zorg & ICT-beurs

Zorg & ICT is het grootste health tech event van Nederland en dé jaarlijkse ontmoetingsplek waar zorgprofessionals leren innovaties succesvol toe te passen om zo samen te werken aan toekomstbestendige zorg. Met het hoofdthema ‘In charge of the future’ is er veel aandacht voor de hot topics als artificial intelligence, cybersecurity, virtuele zorg en databeschikbaarheid. 

ActiZ is kennispartner van Zorg & ICT en host de mainstage op donderdag 15 juni.

Programma donderdag 15 juni                                 

12:45 -13:30 - Panelgesprek over de inzet van remote health en de ontwikkelingen in de ouderenzorg
Jef Mol (Santé partners), Sacha Gramberg (AWIZ Noord-Hollland), Vera Goldewijk (Sensire), Femke de Jong (Archipel Thuis)

13:45 - 14:30 - Pitchcompetitie ActiZ-WDTM Innovatieprijs
Vier startups presenteren hun innovatie voor de ouderen- en thuiszorg. De jury bestaat uit:

 • Alexander van Cappellen, CIO 3.0 van Zorgboog (zorg en juryvoorzitter)
 • Gertjan van Rossum, bestuurder van IFOZ (investeerder)
 • Martijn Rademakers, winnaar ActiZ-WDTM Innovatieprijs 2022 en CEO TONOS
 • Vinood Mangroelal, CEO KPN Health
 • Jef Mol, Raad van Bestuur Santé Partners (zorg)
 • Marieke de Jong, bestuurder bij Eilandzorg en Anders Werken in de Zorg.

14:45-15:30 Zorg op afstand, maar voelbaar dichtbij

Harry van Goor (RadboudUMC), Mirthe van de Belt (NAAST Zorg op afstand)

15:45-16:00 Prijsuitreiking ActiZ-WDTM Innovatieprijs

Kom jij ook naar de Zorg & ICT Beurs?

Via www.zorg-en-ict.nl kun je je registreren als bezoeker. ActiZ en de finalisten van de pitchcompetitie zijn op 15 juni te vinden op de Health Tech Mainstage van 12:45 - 16:00.

Bron: Actiz

Gloeilampen hangend aan het plafond, van onderen gefotografeerd