Augmedit, Ellogon.AI, Kepler Vision en Layco naar regionale voorronde Noord-Holland & Flevoland | Nationale Zorginnovatieprijs 2024

11 januari 2024

De vier meest veelbelovende innovatieve scale-ups in de zorg zijn bekend. Deze zorginnovators en vertegenwoordigers uit de regio Noord-Holland en Flevoland maken kans op een plek in de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024: de prijs voor de meest innovatieve scale-up op het gebied van zorg en welzijn.

Uit maar liefst 25 regionale inschrijvingen zijn vier genomineerden geselecteerd. Deze innovatieve scale-ups uit de provincie Noord-Holland strijden op 13 februari in de regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024:

  • Augmedit met Revolutionizing Surgery: Augmented Reality Insights Beyond Imagination. De AI-gedreven Augmented Reality technologie verhoogt de chirurgische precisie, verbetert de chirurgische voorbereiding, biedt meeslepende medische training en betrekt patiënten en families bij het begrijpen van complexe procedures.

  • Ellogon.AI met EIDOS. EIDOS ondersteunt medische specialisten in het selecteren van kankerpatiënten waarbij de kans dat de immunotherapie aanslaat groot is. Ongeveer 50% van alle kankerpatiënten die immuuntherapie krijgt, heeft hier geen baat bij. Dit resulteert in een enorme impact op de kwaliteit van leven van patiënten en is daarnaast kostenbesparend.

  • Kepler Vision. Kepler Vision Technologies maakt gebruik van een unieke combinatie van AI- en Computer Vision technologieën voor het op afstand monitoren van kwetsbare patiënten in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Het stelt het welzijn van patiënten veilig en verlaagt de kosten van de gezondheidszorg door onmiddellijke medische interventie te garanderen wanneer dat nodig is, terwijl het de uitdagingen van het wereldwijde tekort aan medisch personeel aanpakt.

  • Layco met vela®: een herbruikbare vacuüm extractor die obstetrische zorg duurzamer maakt en beter toegankelijk voor moeder en kind. Met vela® kan zo’n 40% CO2-eq en 98% afval bespaard worden t.o.v. de wegwerpvariant. Door het in hoge-inkomenslanden voor een normale prijs aan te bieden kan de prijs verlaagd worden in lage- en midden-inkomenslanden.

Deze vier ondernemers pitchen hun innovatie op aan een vakjury en het publiek. Tijdens dit event combineren we de regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024 en de officiële opening van Plus Ultra Amsterdam.

Details over het programma en de locatie vind je op onze eventpagina voor deze regionale voorronde. Wil je erbij zijn? Meld je tijdig aan!

Nationale Zorginnovatieprijs

De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs voor de meest innovatieve onderneming in de scale-up fase op het gebied van zorg en welzijn. Dit is een kans voor ondernemers om hun innovatie, die al uitgewerkt, getest en gelanceerd is, te versnellen. In heel Nederland zijn er regionale voorrondes en elke regio selecteert één finalist. De finale van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024 is op 21 maart tijdens het Health Valley Event. De prijsuitreiking is tijdens het Zorg & ICT event op 10 april 2024.

De regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van Zorg2025.

Over Zorg2025

Amsterdam Economic Board, Sigra, Rabobank Amsterdam, Amsterdam AI en ROM InWest organiseren al jarenlang succesvol de Zorg2025-bijeenkomsten en de regionale voorronde van de Zorginnovatieprijs. De Zorg2025-bijeenkomsten zijn gericht op het samenbrengen van zorg- en welzijnsinnovators en professionals, bedrijfsleven, onderzoekers en kennisinstellingen op het gebied van gezondheid en preventie. Het uitgangspunt is om kennis, nieuw onderzoek en innovatieve toepassingen te delen.

Bron: Amsterdam Economic Board

De uitreiking van de Nationale Zorginnovatieprijs 2023. De winnaars worden het podium opgeroepen en aan beide kanten staan er sparklers en confetti.