Matchingevent voor zorginnovatoren in regio zuid: meld je aan!

17 januari 2024

Het Matchingevent van Zorg voor innoveren en Zorginnovatie.nl gaat in 2024 de regio’s in! We trappen af op 21 februari met regio zuid, tijdens de Slimme Zorg Estafette. Ben je een zorginnovator in regio zuid? Tijdens het Matchingevent brengen wij je graag in contact met regionale én nationale partijen die kunnen ondersteunen bij de doorontwikkeling van zorginnovaties. Kom je ook?

Ik meld me aan!

Wat is het matchingevent?

Tijdens het matchingevent kom je als zorginnovator in contact met relevante regionale én nationale organisaties die jou kunnen helpen met de (door)ontwikkeling van jouw innovatie. Je gaat met elkaar om de tafel om deze innovaties verder op weg te helpen. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel. Kortom, een event vol waardevolle kennisuitwisseling, het leggen van relevante contacten en wie weet mooie nieuwe samenwerkingen in de toekomst.

Voor wie is het matchingevent bedoeld?

Dit matchingevent is bedoeld voor zorginnovatoren die hun innovatie aan het (door)ontwikkelen zijn en op zoek zijn naar tips en adviezen. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als financieringsmogelijkheden, samenwerking met zorgorganisaties en implementatievraagstukken. 

Let op: dit evenement is alleen bedoeld voor zorginnovatoren uit de regio zuid (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg). Andere beroepen worden uitgesloten van deelname. Per organisatie accepteren we maximaal 1 aanmelding, om zoveel mogelijk organisaties de kans te geven bij het matchingevent aanwezig te zijn. Bekijk onze agenda om de komende regionale matchingevents te zien.

Waar en wanneer vindt het matchingevent plaats?

Datum
Woensdagmiddag 21 februari 2024

Tijden
Inloop: 14.30 - 15.00 uur
Programma: 15.00 - 17.00 uur
Netwerkborrel: 17.00 - 18.00 uur 

Locatie
MindLabs
Locomotiefboulevard 101
5041 SE Tilburg

Welke partijen zijn aanwezig?

Er zijn 10 mensen aanwezig die vanuit hun expertise/organisatie met jou willen sparren. Je kiest uiteindelijk maximaal 6 partijen, waarvan je met 4 partijen om tafel gaat.

Willemien Alting

De NZa helpt zorginnovatoren op weg en wijst graag op de ruimte voor innovatie in de bestaande regels. Of ze ontwikkelen samen met zorginnovatoren nieuwe (experimentele) regels. Willemien Alting is beleidsmedewerker binnen de unit Zorgbrede Regulering en Vernieuwing van Zorg (ZRV). Je kunt bij haar terecht voor vragen rondom bekostiging van innovatieve zorglevering. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Beleidsregel Innovatie voor kleinschalige experimenten’ en facultatieve prestaties.

Robin Toorneman - Zorginstituut Nederland

Zorginstituut Nederland is een overheidsorganisatie met als belangrijkste taak het samenstellen van het basispakket van de zorgverzekering. Het Zorginstituut maakt ingewikkelde, maar noodzakelijke keuzes om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland goede zorg kan krijgen. Schuif je bij deze tafel aan, dan kom je in gesprek met Robin Toorneman, senior adviseur Health Innovation. Robin houdt zich bezig met beleids- en pakketvraagstukken omtrent innovatieve medische technologie en digitale zorg. Als voormalig ondernemer en consultant heeft Robin diepgaande kennis op het gebied van market access, vergoedingsvragen en opschaling van zorginnovaties.

Annette Steggerda - RVO

Annette werkt als adviseur bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en is met name betrokken bij regelingen gerelateerd aan gezondheid, zorg en techniek. Haar hoofdtaak ligt bij aanvragen uit het Topsectorenbeleid van Ministerie EZK en subsidieregelingen Langdurige Zorg van Ministerie van VWS. Zij adviseert potentiële aanvragers (academia, onderzoeksinstellingen, bedrijven) waar ze het best kunnen indienen en hoe ze hun voorstel zo goed mogelijk op kunnen schrijven. Annette heeft veel kennis van publiek-private samenwerking in algemene zin.

Narcis Suljanović - Jeroen Bosch Ziekenhuis

Narcis Suljanovic is Senior Projectleider Innovatieteam bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het JBZ is één van de ziekenhuizen die deel uitmaken van het innovatieve ziekenhuisnetwerk mProve. Hierin worden door de ziekenhuizen onderling ervaringen uitgewisseld over relevante innovaties die zorgverleners helpen om effectiever, efficiënter en met meer plezier te werken. Narcis gaat graag met je in gesprek over jouw innovatie om de mogelijkheden binnen het ziekenhuis te verkennen.

Yves Slenter - Brightlands Maastricht Health Campus

Brightlands Maastricht Health Campus (BMHC) is één van de vier innovatiecampussen van Brightlands specifiek gericht op biomedische innovaties voor gezond leven (preventie) en effectieve zorg. Voor zorgondernemers is dit innovatie ecosysteem, waarin Maastricht University, MUMC en 115+ bedrijven actief zijn, aantrekkelijk voor samenwerking en co-creatie. BMHC is dé sparringpartner om mee in gesprek te gaan om nader kennis te maken met dit ecosysteem en contacten te leggen. Yves Slenter, Community Development Manager bij Brightlands Maastricht Health Campus, zal aanwezig zijn op het Matchingevent om te kijken op welke manieren Brightlands iets voor jou kan betekenen.

Nils van Herpen - VGZ

Nils van Herpen is innovatiemanager en heeft diverse rollen binnen coöperatie VGZ. Zo is hij betrokken bij innovatieprojecten samen met zorgaanbieders waar hij zich onder andere bezighoudt met evaluatie, opschaling en eventueel bekostigingsafspraken. Sinds kort is hij werkzaam in het team Health Impact Investeren wat zich richt op innovatieve zorg gerelateerde start- en scale-ups, daarnaast heeft hij een rol bij het beoordelen van VGZ ingediende transformatieplannen in het kader van het IZA.

Pieter van der Linden - LIOF

Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) versterken ieder in hun eigen regio de economie door innovatie bij startups, scale-ups en het MKB te stimuleren en door te investeren in innovatieve bedrijven. Ook zijn de ROM’s verantwoordelijk voor het aantrekken van buitenlandse bedrijven naar en in de regio en helpen ze regionale bedrijven met contacten in buitenlandse markten. Pieter van der Linden, Business Developer Health bij LIOF, de ROM voor Limburg, zal tijdens het Matchingevent het ROM-netwerk in de regio zuid vertegenwoordigen. Je kunt met hem in gesprek over de dienstverlening van een ROM, om te sparren over consistente groei van jouw innovatie en over het startup ecosysteem in de provincie Limburg.

Roger Stouthart - Health2Business

Stichting Health2Business is de aanjager tussen zorg- en welzijnsorganisatie, zorgprofessionals, bedrijfsleven én de regionale samenwerking. Voorzitter Roger Stouthart is de tafelleider en heeft een achtergrond als fiscalist. Ben je op zoek naar specifieke contactpersonen binnen de gezondheidszorg? Of ben je benieuwd hoe de belastingdienst kijkt naar ZZP’ers in de gezondheidszorg? Dan ben je welkom aan deze tafel. Roger heeft geen inhoudelijke kennis over gezondheidszaken, maar wel een enorm zakelijk netwerk, waar hij je graag naar doorverwijst.

Karlijn van Rijen - Coöperatie Slimmer Leven & Chantal van Spaendonck - Care Innovation Center West-Brabant

Coöperatie Slimmer Leven en het Care Innovation Center West-Brabant zijn twee belangrijke innovatienetwerken in Noord-Brabant. Coöperatie Slimmer Leven richt zich op het implementeren en opschalen van innovaties die slim inspelen op de actuele uitdagingen in de maatschappij. Het Care Innovation Center zorgt ervoor dat innovaties de mensen bereiken die ze ook echt nodig hebben. Samen kunnen ze jou helpen met het laten landen van jouw innovatie in Brabant en je in contact brengen met hun waardevolle partners.

Roanda Fokkens - CZ

Zorgverzekeraar CZ draagt graag bij aan innovaties om de zorg kwalitatief goed, betaalbaar en toegankelijk te houden voor de toekomst. CZ wil samen de impact van innovaties vergroten om de zorg in de toekomst toegankelijk te houden voor iedereen. Roanda heeft in haar werkzaamheden een focus op digitale zorg en transmurale samenwerking.

Enthousiast? Schrijf je in!

Je kunt je aanmelden voor het matchingevent via onderstaande knop. In dit formulier kun je ook aangeven met welke partijen jij graag in gesprek zou willen gaan. Geef hierbij ook aan welke vraag aan welke partij je zou willen stellen. Na aanmelding ontvang je een bevestiging in je mailbox. Daarin vind je alle praktische informatie. Let op: deze mail kan in je spambox terechtkomen. De plekken zijn beperkt, dus vol = vol. Aanmelden kan via de website van ZonMw, onderaan de pagina.

Ik meld me aan!

Een man staat naast een tafel waar een ander man aan zit en schud deze de hand ter kennismaking. Op de achtergrond staan andere mensen die onderling in gesprek zijn. Op de voorgrond zie je het achterhoofd van een vrouw die ook aan de tafel zit.