Profile picture for user toon.segers

Toon Segers

Ondersteunen van NVvP bij Datawerkplaats, Roseman Labs & NVvP
Ondersteunen van NVvP bij Datawerkplaats, Roseman Labs & NVvP
Digitalisering
Informatie-uitwisseling
(Tele)monitoring
Zorginnovatie: Eerste grootschalige studie naar de resultaten van podotherapeutische zorg bij diabetes mellitus op basis van Privacy Enhancing Technologie.

De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) lanceerde eind juni - samen met de podotherapiepraktijken Voetencentrum Wender, Hermanns, Innofeet, Lectoraat Podotherapie (Hogeschool Saxion/Fontys) en privacytechnologie-specialist Roseman Labs de Datawerkplaats.

De Datawerkplaats maakt de effectiviteit en toegevoegde waarde van de podotherapeutische zorg inzichtelijk. Door gebruik te maken van van de privacy-techniek Multi-Party Computation, een geavanceerde cryptografische techniek, kan data van verschillende partijen voor het eerst veilig worden gecombineerd en geanalyseerd.

Zie ook:
- Persbericht NVvP: https://www.linkedin.com/posts/nederlandse-vereniging-van-podotherapeuten_datawerkplaats-officieel-gelanceerd-doorbraak-activity-7084803053630943232-c_7W
- Uitgebreidere toelichting: https://rosemanlabs.com/blog/podiatrists_data_en.html

Deze aanmelding voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2024 is opgesteld namens de NVvP en Roseman Labs. Toon is mede-oprichter van Roseman Labs en helpt zorgaanbieders bij het opzetten van veilige datasamenwerkingen.

Innovaties die Toon versnelt

Datawerkplaats Podotherapie

De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten lanceerde in 2023 met podotherapiepraktijken en het Lectoraat Podotherapie (Saxion) de Datawerkplaats. De...