Zien we je op de LSH PPS dag?

06 januari 2022

Op dinsdag 22 maart 2022 vindt de 7e editie van de Life Sciences & Health Publiek-Private Samenwerking dag (LSH PPS dag) plaats in Jaarbeurs Utrecht. ZonMw en Health~Holland organiseren dit evenement om publieke en private partijen samen te brengen en zo innovatie door co-creatie te stimuleren. Het belooft een inspirerende middag vol (interactieve) kennissessies en netwerkactiviteiten te worden! Zien we je daar?

De LSH PPS dag is gericht op publiek-private samenwerking rondom maatschappelijk relevante thema’s uit de Life Sciences & Health sector. Dit jaar draait het om het thema Transitie in gezondheid & zorg. De dag begint met een plenair onderdeel, gevolgd door twee rondes met interessante sessies.

Hoe innoveer je samen?

Van 15.00 – 16.15 uur organiseren wij in samenwerking met Zorginnovatie.nl de sessie Zorg voor innoveren x Zorginnovatie.nl – hoe innoveer je samen?  Als zorgondernemer of zorgprofessional wil je graag de zorg verbeteren door te innoveren. Daarvoor heb je elkaar nodig. Maar hoe vind je elkaar? Hoe leer je elkaars taal begrijpen? Wat zijn valkuilen en wat zijn belangrijke adviezen als je wilt innoveren en samenwerken? Tijdens deze interactieve sessie gaan we hierover in gesprek met een aantal zeer gedreven ondernemers en zorgprofessionals. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen met alle aanwezigen.

Wie delen hun verhaal?

  • Jasen Hashem & Pieter Tegelaers zijn IC-verpleegkundigen in het ziekenhuis. Ze zagen dat trainingen met ziektebeelden efficiënter en realistischer konden. Op die manier zijn zij de zorg gaan verbeteren op de plek waar het plaatsvindt: op de directe werkvloer. TrueSim werd geboren. Met behulp van een Mixed Reality bril (MR-bril), wordt een stukje virtuele wereld onderdeel van de echte wereld. De noodzaak tot handelen wordt hierbij door de trainees letterlijk beleefd en uitgevoerd. TrueSim werkt met realistische en interactieve ziektebeelden, brengt kennis in de praktijk en maakt frequent trainen mogelijk. Dat is de sleutel om het leerrendement te verhogen. Samen met zorgprofessionals hebben de heren het innovatieproces doorlopen, dat heeft tot veel nieuwe inzichten geleid.
  • Pinktrainer is ontwikkeld door zorgondernemers Monique van Dijk en René Loek. De aanleiding van de ontwikkeling is de eigen ervaring met borstkanker van Monique. De Nederlandse oncologische zorg is goed georganiseerd maar kent ook zijn beperkingen, zoals gepersonaliseerde zorg. "We wilden een applicatie die de huidige zorgverlening optimaliseert voor alle betrokken zorgverleners en die voor de patiënt meer gepersonaliseerde zorg mogelijk maakt.” In samenwerking met borstkankerpatiënten, medici uit de oncologische behandelpraktijk, oncologiefysiotherapeuten, diëtisten, wetenschappers en personal trainers gingen Monique en René de uitdaging aan.

Wil je bij de LSH PPS dag aanwezig zijn?

Meld je gratis aan op de website van de LSH PPS dag. Hier vind je ook meer informatie over het programma en de sessies die tijdens de LSH PPS dag worden aangeboden.