Vacature alert: Health Valley is op zoek naar een nieuwe collega innovatiemanager

17 november 2021

Vanaf 1 januari 2022 bundelen Health Innovation Park en Health Valley hun krachten om zo het meest vooruitstrevende zorginnovatienetwerk van Europa te vormen. Met wortels in Gelderland en Overijssel wordt het profiel van Oost-Nederland als toonaangevende regio op het gebied van Life Sciences, Medtech & Health versterkt. De organisaties treden op als hét (inter)-nationale netwerk, met als naam ‘Health Valley’, om vraagstukken uit de zorg te identificeren en te verbinden aan het bedrijfsleven en de kennisinstellingen. Daarmee kunnen innovatieve technologische oplossingen versneld toegepast en opgeschaald worden, zodat bijgedragen wordt aan passende zorg met en voor de eindgebruiker. 

Word jij de nieuwe collega innovatiemanager? 

Is je blik gericht op vooruitgang van de zorg? Begrijp je waar de uitdagingen op het gebied van innovatie voor de gezondheidszorg en ondernemers liggen? Heb je een relevant netwerk? Lees dan verder! Ter versterking van het team (ca. 9 fte) is Health Valley op zoek naar twee innovatiemanagers. 

Functieomschrijving

 • Je fungeert als accountmanager voor een deel van de partners in ons netwerk en geeft hen informatie en advies. Je treedt daarbij op als proactieve innovatiemakelaar die vragen van (MKB) bedrijven koppelt aan zorginstellingen, hogescholen en universiteiten voor kennis, technologie en markt of omgekeerd. Je onderhoudt de relatie met diverse stakeholders en bent in staat het netwerk uit te bouwen door nieuwe partners te werven. 
 • Je geeft hands-on support aan startups, scale-ups en MKB-ondernemers bij de realisatie van hun innovatieplannen en groei: je bent hun sparringpartner bij het maken van waardeproposities en verdienmodellen, beoordeelt business plannen vanuit het perspectief van de eindgebruiker en de financier en helpt bij de vertaling ervan naar een haalbaar en concreet plan van aanpak. 
 • Je vervult een rol bij de ontwikkeling en uitvoering van verschillende regionale of (inter)nationale innovatieprojecten en opdrachten. Je ondersteunt de ontwikkeling en begeleiding van kansrijke business clusters en publiek-private samenwerkingsverbanden.
 • Je draagt bij aan de inhoudelijke programmering van events zoals webinars,  netwerkbijeenkomsten en workshops en kunt daarbij optreden als moderator.

Jouw profiel 

 • Afgeronde academische opleiding en minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van accountmanagement,  business development en projectmanagement in een dynamisch krachtenveld van bedrijfsleven, zorgaanbieders, kennisinstellingen en overheden; 
 • Je hebt een passie voor innovatie, ondernemerschap en technologie op het gebied van gezondheid en zorg; 
 • Je hebt een breed netwerk in Life Sciences, Medtech & Health en bij voorkeur ook binding met de regio Zwolle of Arnhem-Nijmegen; je spreekt de taal van zowel de zorgaanbieder als die van de ondernemer; 
 • Je bent een zelfstarter, klant- en resultaatgericht: je denkt in kansen en mogelijkheden en vindt het leuk om als ‘spin in het web’ contacten en verbindingen te leggen om partners te helpen hun doelen te realiseren. Met jouw daadkracht en aanstekelijke enthousiasme initieer je actie in het netwerk;
 • Je werkt graag zelfstandig én samen met anderen;  
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (en Duits is een pré);
 • Omdat je geregeld onderweg bent dien je te beschikken over rijbewijs en auto.

Voor de volledige vacature ga naar: https://www.healthvalley.nl/vacature