Ronde 3 Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis opent binnenkort

15 februari 2024

De Implementatie- en opschalingscoachingscoaching Ouderen Thuis van Zorg voor innoveren is een subsidie die zich speciaal richt op zorginnovaties die het voor ouderen mogelijk maken langer zelfstandig thuis te wonen. De eerste 2 rondes van deze subsidieregeling bleken een succes. Inmiddels mogen 187 aanvragers starten met een coachingstraject. Zit jouw aanvraag hier niet bij? Dan hebben we goed nieuws: eind maart komt er een derde ronde!

Doel subsidieregeling

Met de subsidie kan een externe implementatie- en opschalingscoach worden ingehuurd. De coach adviseert over en begeleidt bij de implementatie en/of opschaling die nodig is om een innovatie verder te brengen in de zorg. Deze subsidieregeling is specifiek gericht op doeleinden van het overheidsprogramma Wonen, Ondersteuning, en Zorg voor Ouderen (WOZO).

Voorbeelden

Aanvragen kunnen gaan over technologische innovaties of procesinnovaties ondersteunend aan zorginnovaties. Denk hierbij aan:

  • het implementeren van een zorginnovatie die helpt om thuiswonende ouderen om hun eigen regie te vergroten, of
  • tools om ouderen met dementie langer thuis te kunnen laten wonen of het inrichten van nieuwe organisatieprocessen bij de implementatie van zorgtechnologie.

Wanneer kan ik mijn aanvraag indienen?

De derde ronde van de Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis opent op 26 maart. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van alle updates rondom de regeling. We raden je aan om de nieuwe voorwaarden aandachtig te lezen als deze zijn gepubliceerd.

Advies op maat via het loket

Heb je nu al een innovatievraagstuk waar je hulp bij nodig hebt? Stel je vraag via het adviesloket van Zorg voor innoveren voor advies op maat. De experts helpen je graag verder.

Bron: Zorg voor innoveren