Ronde 2 Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis opent einde zomer!

06 juni 2023

Op 28 februari 2023 opende de eerste ronde Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis. Een speciale subsidieronde van de IOC, namelijk gericht op zorginnovaties die het voor ouderen mogelijk maken langer zelfstandig thuis te wonen. Op 17 april 2023 werd de ronde gesloten vanwege het bereiken van het subsidieplafond. Voor mensen die te laat waren met een aanvraag indienen heeft Zorg voor innoveren goed nieuws: er komt nog een ronde aan dit jaar!

Succes

De Implementatie- en opschalingscoachingscoaching Ouderen Thuis bleek een succes. Maar liefst 102 aanvragers mogen starten met een coachingtraject. De aanvragen gaan bijvoorbeeld over technologische innovaties of procesinnovaties ten dienste van zorginnovaties. Hierbij kun je denken aan het inrichten van nieuwe organisatieprocessen ten behoeve van implementatie van zorgtechnologie, of het implementeren van nieuwe keuzeprocesondersteuning voor thuiswonende ouderen om hun eigen regie te vergroten. Een ander voorbeeld richt zich op tools om ouderen met dementie langer thuis te kunnen laten wonen.

Doel subsidieregeling

Met de subsidie kan een externe implementatie- en opschalingscoach worden ingehuurd. De coach adviseert over en begeleidt bij de implementatie en/of opschaling die nodig is om een innovatie verder te brengen in de zorg. Deze subsidieregeling is specifiek gericht op doeleinden van het overheidsprogramma Wonen, Ondersteuning, en Zorg voor Ouderen (WOZO).

Wanneer kan ik mijn aanvraag indienen?

Het team van Zorg voor innoveren is hard bezig met de planning voor de Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis ronde 2. Medio september zal de volgende ronde openen, dit maken we uiteraard bekend via onze communicatiekanalen. We raden je aan om de nieuwe voorwaarden aandachtig te lezen wanneer deze zijn gepubliceerd. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Zorg voor innoveren en volg hen op LinkedIn om de bekendmaking van de datum niet te missen.

Advies op maat via het loket

Heb je nu al een innovatievraagstuk waar je hulp bij nodig hebt? Zorg voor innoveren is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur via 070-3495004. De experts helpen je graag verder. Je kunt je vraag ook stellen door te mailen naar zorgvoorinnoveren@zonmw.nl. Let op: alle communicatie over de volgende ronde zullen ze via hun website, nieuwsbrief en LinkedIn bekendmaken.

Bron: Zorg voor innoveren

Illustratie van een grote microfoon waaruit allerlei illustraties komen, zoals onder andere een telefoon, een tekstwolkje, een lampje, een pijl, een vinkje. Onder de microfoon en items staan mensen te praten en grijpen naar de items