Nieuwe Voucherronde ZorgTech Geopend!

15 april 2024

Ben jij een gedreven ondernemer met een innovatieve technologische oplossing voor de gezondheidszorg? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Vanaf 15 april opent een nieuwe subsidieronde vanuit het ZorgTech programma. Kansen voor West stelt in totaal € 1,2 mln. beschikbaar voor innovatieprojecten. Deze regeling biedt MKB-ondernemers in Zuid-Holland met een technologische innovatie in de gezondheidszorg de kans om tot €50.000 aan subsidie te ontvangen voor de ontwikkeling en testen van hun oplossingen.

Voor wie is de regeling?

De voucherregeling van Kansen voor West is bedoeld voor MKB-ondernemers met een technologische innovatie in de gezondheidszorg. Binding met de provincie Zuid-Holland is vereist.

Voorwaarden en selectiecriteria:

  • Passend binnen het innovatieprogramma ZorgTech: toegankelijk en organiseerbaar houden van de gezondheidszorg; het vervangen, voorkomen en/of verplaatsen van zorg en vertrouwen in technologische, economische haalbaarheid van de oplossing.
  • Toegevoegde waarde voor Zuid-Holland: relevantie voor het ecosysteem en te verwachten groei van de onderneming.
  • Kwaliteit van het project: kwaliteit van de aanvraag, haalbaarheid project, samenstelling projectteam en realistische begroting.

Voor meer informatie over de voorwaarden en de selectiecriteria, bezoek de website van Kansen voor West met de officiële openstelling van de voucherregeling.

Fieldlab testing of real life testing

In deze regeling kunnen vouchers worden aangevraagd voor het ontwikkelen en het testen van jouw innovatie in een fieldlab of living lab omgeving (fieldlab testing) of in een praktijkomgeving (real life testing). Samen met een field-, living lab en/of zorgorganisatie kun je een projectconsortium vormen en jouw projectplan indienen.

Twee verpleegkundigen kijken samen naar een tablet

Hoe vraag ik een voucher aan?

Op de programmapagina ZorgTech meld je je aan via het intakeformulier bij interesse in de voucher. Beschrijf in dit formulier in max. 300 woorden jouw innovatie. Daarna nemen wij contact met je op voor een intake. Tijdens deze intake maak je kennis met een van de leden van het programmateam, introduceer je je bedrijf en projectidee, denken we met je mee over eventuele projectpartners en verkennen we of dit past in de voucherregeling of dat andere stappen passender zijn. Als blijkt dat jouw project passend is, kun je aan de slag met het indienen van jouw aanvraag. Gedurende dit proces staan wij klaar om jou te ondersteunen.

ZorgTech Innovatieprogramma

We staan voor grote uitdagingen: het betaalbaar, toegankelijk en georganiseerd houden van de gezondheidszorg. Technologie kan hierbij een belangrijke rol spelen.  Met het ZorgTech innovatieprogramma bevorderen we innovatie in de gezondheidszorg en ondersteunen we ondernemers hun technologische oplossing toe te passen in de praktijk en te versnellen naar de markt. Deze oplossingen verbeteren niet alleen de kwaliteit van leven, maar verplaatsen ook zorg dichterbij huis, helpen patiënten om regie te nemen over hun gezondheid, én verlichten de werkdruk van zorgprofessionals en mantelzorgers. Van slimme hardware tot geavanceerde software, onze focus ligt op diagnose, preventie, monitoring en behandeling van ziekten.

Het innovatieprogramma ZorgTech biedt naast financiële ondersteuning, in de vorm van deze vouchers, ook begeleiding bij de groei van jouw bedrijf. Ook geeft deelname aan dit programma jou toegang tot een uitgebreid netwerk van andere ondernemers en experts, zoals field- en livingslabs en zorginstanties .

Ervaringen van eerdere deelnemers

‘De ZorgTech voucher heeft gezorgd voor een vliegende start van ons project en dankzij de voucher hebben wij SmartCOPD kunnen door ontwikkelen, waardoor de applicatie bruikbaarder is geworden voor onze doelgroep in de geriatrische revalidatie.’ – Leonoor van Dam van Isselt, LUMC.

Tim van den Ing, Rollz, geeft aan: ‘de voucherregeling was voor ons een mooie manier om de nodige betrokkenheid te creëren bij de zorgorganisatie, en gaf net dat beslissende zetje om daar echt binnen te kunnen komen. Zonder de ZorgTech subsidie was het ons niet gelukt om met het prototype in de operationele omgeving te experimenteren.’

Geïnteresseerd in een voucher en deelname aan het innovatieprogramma ZorgTech? Bezoek de ZorgTech programmapagina en meld je aan via het formulier.

Dit programma is een initiatief van Provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Medical Delta, TNO en InnovationQuarter. De subsidieregeling Innovatieprogramma ZorgTech wordt mogelijk gemaakt door Kansen voor West 3.

Vragen over de regeling of over ZorgTech?

Neem gerust contact op met Marieke Kodde, Senior Business Developer bij Innovation Quarter: marieke.kodde@innovationquarter.nl

Bron: Innovation Quarter

De innovatie Cue2Walk zit om het been van iemand die door het beeld aan het lopen is.